«Comerciantes de atención» de Tim Wu

La lluita èpica per entrar al nostre cap

per NacióDigital
 
En un moment en què l'accés a la informació és pràcticament il·limitat, la nostra atenció s'ha convertit en un producte fonamental per al mercat. Sentim que desafien la nostra atenció?

Els negocis a Occident depenen d'això. A quasi cada moment de les nostres vides, ens enfrontem a una allau de missatges, incentius publicitaris, marques, xarxes socials i altres esforços per a captar la nostra atenció. Pocs moments o espais quotidians resten intactes pels Comerciants d'atenció.

Però Tim Wu assegura que aquesta condició no és simplement el subproducte d'innovacions tecnològiques recents, sinó el resultat de més d'un segle de creixement i expansió de les indústries que es nodreixen de l'atenció humana.

Des del naixement de la publicitat fins a l'explosió de la web al mòbil; de la invenció del correu electrònic als monopolis d'atenció de Google i Facebook; des d'Ed Sullivan fins a marques famoses com Oprah Winfrey, Kim Kardashian i Donald Trump, el model de negoci bàsic dels comerciants d'atenció no ha canviat: desviament gratuït a canvi d'un moment de la nostra consideració, que al mateix temps es ven a l'anunciant amb l’oferta més alta.
 
TítolComerciantes de atención
Autor/a: Tim Wu
Editorial: Capitán Swing
Pàgines: 512
ISBN: 978-84-120645-9-9 
Any de publicació: 2019
Gènere: Economia i empresa

Compra'l aquí

 

Tim Wu

Tim Wu és un advocat estatunidenc, professor a l'Escola de Dret de Columbia i col·laborador d'opinió a The New York Times. És un acadèmic expert en indústries de mitjans i tecnologia, especialitzat en lleis antimonopoli, drets d’autor i telecomunicacions. Wu va ser escollit com un dels "100 advocats més influents dels Estats Units" per The National Law Journal el 2013, així com a Político 50 el 2014 i el 2015. A més va ser escollit una de les cinquanta persones de l'any per la revista Scientific American el 2006 i un dels 100 graduats més influents de la Universitat de Hardvard per la revista 02138 el 2007.

El seu llibre The Master Switch va ser escollit entre els millors llibres del 2010 per les revistes The New YorkerFortunePublishers Weekly i d’altres. Del 2011 al 2012, va ser assessor de la Comissió Federal de Comerç, i de 2015 a 2016 va ser assessor de l'Oficina del Fiscal General de Nova York, on va iniciar una exitosa demanda contra Time-Warner Cable per publicitat falsa de les seves velocitats de banda ampla.

El 2016, Wu es va unir al Consell Econòmic Nacional a la Casa Blanca de l'administració Obama per a treballar en política de competència. Ha guanyat dues vegades el Premi Lowell Thomas per escriure sobre viatges i el 2017 va ser nomenat membre de l'Acadèmia Americana d'Arts i Ciències. Està casat amb Kate Judge, també professora de Dret de Columbia, i tenen dues filles.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor