Els comuns consideren precipitat plantejar un ajornament del 14-F tres mesos abans

Jéssica Albiach emplaça el president Pedro Sánchez a actuar de forma "immediata" per aturar els desnonaments

La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, en roda de premsa
La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, en roda de premsa | comuns
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:32h
El debat sobre si serà possible o no celebrar les eleccions catalanes del 14 de febrer impacta ja de ple en els partits malgrat que queden més de tres mesos per a la data. Si bé el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha apuntat aquest matí a RAC 1 que caldrà consensuar el calendari en cas d'haver-se d'ajornar, els comuns han advertit que és precipitat parlar en aquests moments d'un escenari de canvi de data.

"Si les eleccions fossin d'aquí 15 dies entendria que es parlés de posposar-les, però tenim més de tres mesos per endavant", ha replicat la presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach. La dirigent i futura cap de llista ha argumentat que, en tot cas, hi ha temps per endavant perquè els partits es reuneixin i acordin "múltiples possibilitats per garantir" l'exercici fonamental del dret a vot. 

Durant la roda de premsa d'aquest dilluns, Albiach ha estat contundent a l'hora d'exigir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que actuï per "aturar de forma immediata" qualsevol desnonament. També ha reclamat a la Generalitat que desenvolupi totes les competències que té en aquesta matèria per intentar exercir la mediació i impedir desnonaments. De fet, el Govern té previst aprovar aquest dimarts un decret llei en aquesta línia.

Albiach ha reconegut que, com a part del govern de coalició, estan intentant "arrossegar" el PSOE cap a mesures com aquesta i la regulació dels preus del lloguer, tot i que ha admès que "costa" que els socialistes accedeixin a aquestes reclamacions. El mateix passa, ha explicat, amb el permís retribuït als progenitors que han de tenir cura dels fills en quarantena. En tot cas, ha emplaçat l'oposició a donar suport als pressupostos per garantir els recursos per al combat de la crisi.