VÍDEO Pugen a 14 els detinguts, 2 d'ells menors, en els violents aldarulls al centre de Barcelona

Els Mossos atribueixen la violència dels aldarulls a grups d'extrema dreta que desvinculen dels convocants de la manifestació

Aldarulls aquesta matinada a Barcelona
Aldarulls aquesta matinada a Barcelona | ACN
NacióDigital
31 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:05h

El centre de Barcelona ha estat escenari aquest divendres a la tarda d'un seguit d'aldarulls i enfrontaments entre els participants d'una concentració de rebuig a les restriccions per la Covid-19. El darrer balanç dels Mossos d'Esquadra, xifra en 12 els detinguts durant la nit, dos d'ells menors.
  A banda de les detencions, segons informen els Mossos, també hi ha hagut una trentena de persones ferides, entre elles 46 agents de policia, cap greu. També s'han comptabilitzat almenys dos saquejos a establiments comercials, un d'ells el Decathlon de Ciutat Vella. Als danys de les protestes també s'hi sumen dues furgonetes policials inutilitzades i diversos vehicles policials danyats.

L'acte va començar ahir a les sis de la tarda i, segons la Guàrdia Urbana, va reunir unes 1.500 persones de signes molt diversos, persones amb negocis afectats per les restriccions o també negacionistes del coronavirus i ultres.

Durant una hora van llançar petards, pots de fum i altres objectes, però cap a tres quarts alguns dels concentrats van començar a tirar objectes més contundents i tanques de seguretat contra els antiavalots de la policia catalana. Va ser aleshores quan els Mossos van carregar per dissoldre els manifestants.

La policia va dispersar els concentrats i en va arraconar alguns a l'entorn del carrer Jaume I. Molts, però, van fugir corrent cap a Via Laietana, i els Mossos van començar a perseguir-los amb les furgonetes fent la tècnica del carrusel. A la plaça d'Urquinaona també hi va haver alguns aldarulls, amb llançaments de pedres contra la línia policia i barricades amb flames.

El líder a Catalunya del partit d'extrema dreta Vox, Ignacio Garriga, reivindicava ahir nit la manifestació com a pròpia de la formació.

Arxivat a