Soler, Madí, Vendrell i la resta de detinguts en l'operació Volhov queden en llibertat amb càrrecs

Els nou detinguts compareixen davant del jutge i s'acullen al dret a no declarar. La Fiscalia no ha demanat el seu ingrés a la presó

L'editor Oriol Soler després de sortir de la Ciutat de la Justícia aquest divendres
L'editor Oriol Soler després de sortir de la Ciutat de la Justícia aquest divendres | Som Cultura
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:53h
Els empresaris Oriol Soler, David Madí i Xavier Vendrell, l'excònsul honorari de Letònia a Barcelona i president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, els directius d'Events Roc Aguilera i Toni Fusté, l'exregidora d'ERC Marta Molina, i el regidor de Cabrera Jordi Mir han quedat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars després de comparèixer davant del jutge en el marc de l'operació Volhov. Tots ells s'han acollit al dret de no declarar i la Fiscalia no ha demanat el seu ingrés a la presó. Juntament amb d'altres empresaris i alts càrrecs de la Generalitat, van ser detinguts dimecres per ordre del jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona i han passat dues nits a la caserna de la Guàrdia Civil.

Els nou detinguts han arribat aquest matí a la Ciutat de la Justícia per passar a disposició judicial. Se'ls investiga per delictes com malversació, blanqueig de capitals i tràfic d'influències, entre d'altres. Dues furgones i un cotxe de la Guàrdia Civil han arribat cap a un quart de deu del matí i han entrat directament al pàrquing. El cas el porta el magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre.

Aquest ha estat el moment de la sortida d'Oriol Soler:
 
Una vintena de familiars i amics, dirigents d'ERC i de JxCat, s'han concentrat a l'entrada per donar-los suport, entre ells l'exdiputat al Congrés Joan Tardà o els pares de Vendrell. Entre els concentrats també hi havia la portaveu de JxCat Laura Borràs, el diputat Francesc Dalmases o Albert Batet. També el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i dirigents de l'ANC com Adrià Alsina. A les portes de la Ciutat de la Justícia,  l'independentisme ha criticat l'operació de la Guàrdia Civil.