La División Azul i la «crisi» amb Rússia pels 10.000 soldats arriben a l'Eurocambra i al Congrés

ERC i JxCat demanen explicacions per la denominació de l'Operació Volhov i les afirmacions de la interlocutòria que apunten al govern rus

La División Azul i el Kremlin
La División Azul i el Kremlin | Wikipedia Commons
29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:36h
La batalla de Volhov va ser una de les més importants que va realitzar la División Azul de Franco en el marc de la Segona Guerra Mundial. Ara, aquesta gesta militar ha estat protagonista en ser batejada com l'Operació Volhov, un dispositiu judicial i policial de la Guàrdia Civil contra el finançament del procés català. La vinculació del seu nom amb el passat falangista ha indignat diverses formacions catalanes, que han volgut reclamar explicacions tant al Congrés dels Diputats com al Parlament Europeu.

Preguntats per NacióDigital, la Guàrdia Civil va evitar explicar la raó del nom de l'operatiu. Un portaveu va assegurar que no en tenia "ni idea" del seu origen ni per què s'havia posat aquest.

Junts per Catalunya demanarà al govern de Pedro Sánchez si el Ministeri de l'Interior tenia coneixement del nom de l'operació de la Guàrdia Civil i quina opinió li mereix a l'executiu de la Moncloa. Ferran Bel explica que estan a l'espera de "com reaccionarà el govern espanyol" davant d'aquest "nom tan peculiar". Des de la formació demanaran també si s'identificarà al responsable de batejar l'operació com a Volhov i si hi ha prevista cap mesura disciplinària.