La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà les unitats nocturnes al centre partir del febrer

S’augmentarà en un 32% el nombre d’agents destinats al torn de nit i es creen equips específics per a l'Eixample i Ciutat Vella

Un agent de la Guàrdia Urbana, aquest divendres a la Rambla
Un agent de la Guàrdia Urbana, aquest divendres a la Rambla | Adrià Costa
NacióDigital
23 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:42h
A partir del febrer, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà amb dues noves unitats les Unitats Operatives Nocturnes (UNO) del cos.  Les UNO són les unitats que donen cobertura a demandes nocturnes de serveis policials dels diferents territoris.

Actualment la Guària Urbana atén les demandes nocturnes de forma descentralitzada amb una Unitat Territorial per districte i quatre UNO que agrupen en el torn de nit les deu Unitats Territorials: Ciutat Vella-Sant Martí, Eixample-Gràcia, Sants-Montjuïc-Les Corts-Sarrià-Sant Gervasi, i Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

A partir del febrer l'Eixample i Ciutat Vella tindran torn de nit propi i la coordinació entre districtes es reprogramarà. Els torns compartits seran entre Sants-Montjuïc i Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris, i Sant Andreu i Sant Martí.

Les unitats nocturnes del cos van gestionar més de 97.000 incidents, 977 sinistres de trànsit i van detenir o investigar 6.400 persones durant el 2019.

Els districtes que ara seran reforçats, l'Eixample i Ciutat Vella, van registrar el 37% dels incidents registrats a tota la ciutat. 
 
Arxivat a