​Barcelona acollirà el congrés de transport públic més important del món

La capital catalana s'ha imposat a Brussel·les i Dubai i ha obtingut 13 dels 15 vots

Un autobús al centre de Barcelona
Un autobús al centre de Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 7:21h
L'Associació Internacional del Transport Públic (UITP en anglès) ha escollit Barcelona com la seu del Global Public Transport Summit, el congrés més important del sector, el juny del 2023 després d'imposar-se a Brussel·les i Dubai. Amb una candidatura liderada per FGC amb el suport de TMB, la capital catalana ha obtingut l'àmplia majoria dels vots, concretament 13 dels 15.

El congrés se celebra cada dos anys i alternativament entre Europa i un altre continent. L'anterior edició, del 2019, va tenir lloc a Estocolm i el 2021 serà el torn de la ciutat australiana de Melbourne. L'UITP, que té la seu principal a Brussel·les i està presidida pel director general de Ferrocarrils, Pere Calvet, està formada per més de 1.800 membres de més d'un centenar de països.

El Comitè de Direcció de l'entitat ha tingut en compte la competitivitat de la capital catalana com a ciutat i la seva àmplia experiència en l'organització de grans esdeveniments, a més de la seva xarxa de transport públic.

L'organització anirà a càrrec de FGC i TMB, amb la col·laboració de Renfe, Fira de Barcelona i Barcelona Convention Bureau. Un cop confirmada l'elecció de Barcelona, properament es constituirà un comitè organitzador amb la participació dels principals operadors, entitats, organismes i associacions de transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El Global Public Transport Summit inclourà un congrés i una fira-exposició amb la participació de les grans companyies i indústries del sector i de les empreses dels sectors complementaris. L'esdeveniment està destinat a la participació del sector productor i de l'acompanyament institucional i polític d'alt nivell.

En l'edició de l'any passat a Estocolm, hi van participar 2.718 persones de 81 països, amb 474 expositors de 46 països i més de 15.000 visitants. El proper congrés i exposició està previst per al desembre del 2021 a Melbourne.

El president de FGC, Ricard Font, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha destacat que la celebració del Global Public Transport Summit "serà una excel·lent oportunitat perquè tant la ciutat de Barcelona com el conjunt de Catalunya puguin mostrar al món la seva excel·lència i competitivitat en l'àmbit del transport públic i el desenvolupament d'un sistema de mobilitat inclusiu i sostenible".

Per la seva banda, Renfe, que ha participat també activament en la candidatura, destaca que entre les mesures que proposarà com a operador hi ha l'organització d'activitats paral·leles i visites a les seves instal·lacions, com el centre de gestió de Rodalies, la promoció del congrés o la presència dels seus principals responsables a la cita.
Arxivat a