CIU pel model Esperanza Aguirre
Per Metge català el 29 de desembre de 2010 a les 16:36
CIU pensa el el model de sanitat de la comunitat de Madrid, impulsat per l'Esperanza Aguirre: ofegar els metges i ifermers, afavorir els interessos de corporacions privades (naturalment amb amics i interessos) i tot això per donar un millor (més car) servei als ciutadans.
Són gestors públics, o què són?
Per Jordi Garriga el 29 de desembre de 2010 a les 15:16
Si arriba el dia que el governant de torn se li genera dintre del cap una centèsima part del dubte d'on destinar l'última partida pressupostària que li queda a caixa: a rescatar les Autopistes, o a evitar retallar Sanitat.
...ja podem plegar!
El preu d\\\'unes alegries
Per Quimi el 29 de desembre de 2010 a les 09:08
Ara els cotitzadors de tota la vida haurem de pagar les alegries de correcció política per l\\\'assistència dels que mai han cotitzat mai. Això en diuen globalització, progressisme o multi-culti rampant ?. Tant difícil era preveure que els nostres recursos tenen límit ?
SANITAT LIBERAL
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 22:33
Els nostres avantpassat oferien sacrificis humans als déus. D’ara endavant a Catalunya sacrificaran econòmicament als malalts. Un govern liberal-cristià-sociovergent-ppero
càrrecs intermitjos
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 21:01
I si comencem a rebaixar el nombre de \\\\\\\\\\\\\\\" treballadors sanitaris\\\\\\\\\\\\\\\" que cobren un plus de responsabilitat, que fan de coordinadors i càrrecs intermitjos, i els posem tots a fer assitència, és a dir a treballar en la productivitat? Us en faríeu creus del nombre que hi ha.
I si estalviem despeses de dietes de viatgets, festetes i caterings de Nadal,abans de res.
I si els exercicis econòmics de tota la sanitat, de cada Consorci, de cada Hospital, es féssin públics realment, es publiquèssin?
Malament
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 18:33
Si hagués dit "Em sacrificaré i lluitaré per tenir els recursos necessaris per a dignificar la sanitat pública", el respectaria amb admiració.
Però dient que «Haurem de fer sacrificis», li responc: vagi's a pastar fang.
realisme + santa sanitat
Per AliBay el 28 de desembre de 2010 a les 18:26
Amb l'IRPF o la retenció de l'IRPF es paguen les despeses públiques.
El 30% de Seguretat Social (no és cap mena de retenció ni és cap impost) que pagues amb la nòmina va a pagar exclusivament l'atur i l'atenció sanitària.
Veieu com no sabeu de què parleu?
Situació molt difícil
Per Jaume S. Regàs Bech de Careda el 28 de desembre de 2010 a les 17:47
Escric com a metge d´Hospital públic en situació de vacances indefinides des de fa 6 mesos...M´ho conec. Francament , la situació del nou Conseller no és fàcil . Molt deute . Molt.
Massa...Veurem .
Som-hi
Per jsc el 28 de desembre de 2010 a les 15:11
Vinga retallar drets!! Si tens calés paga't la sanitat i, si no, al carrer. Evidentment, es podria proposar fer servir els calés més racionalment, o agafar-los de partides superficials; o que paguin les despeses els que provoquen accidents de trànsit o laborals, o.... Però és clar, això suposa un esforç. És molt més fàcil el pagament i no ens compliquem la vida. Perquè és clar, els qui proposen el pagament son els que qui s'ho poden permetre. I als pobres, que els bombin; total, n'hi ha tants que si algun es mor tampoc no passa res
realisme
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 12:15
L'escola "pública i gratuita" del meu fill em costa més de 200 euros al mes, doncs hi dina, fa alguna activitat que requereix material, sortides, etc. i ningú planteja que tot això sigui inacceptable. I per cert, ens retenen un 30% del sou que serveix per pagar tot tipus de despesa pública, no només la sanitat. Feu-ho com volgueu, però és inviable que una sanitat cada cop més tecnificada, avançada i per tant, cara, pugui seguir sent gratis total (o sigui, a càrrec del pressupost, que sí, que surt de nosaltres...) per tot i per tothom sense cap restricció. Que cadascú posi la tisori on li sembli millor.
Ja començem.-
Per Mediterrà el 28 de desembre de 2010 a les 11:51
Ara tot serà culpa dels que els han precedit. No saben el perquè moltíssims volem l'independència ? Ignoren que ens roban cada any 22.000 milions € i que molts dels probemes estarian resolts ? Hem d'esperar que ens acabin de rematar ?
molt bé AliBay
Per jsc el 28 de desembre de 2010 a les 11:46
Sempre el mateix: els gurús de la privatització amb el pretext que invertir calés públics en sanitat o educació és un caprici i una despesa inútil. Doncs això, primer t'ho decompten de la nòmina (això em sembla correcte)i després t'ho han de tornar a cobrar? El fenòmen del primer comentari hauria de muntar una consulta privada ( si no la té ja) i cobrar a qui vulgui anar-hi. O també se'n pot ananr als Estats Units, on el istema sanitari li deu semblar fantàstic.
Per cert, qui posaria el límit a partir del qual s'ha de pagar? Ell? Quins serien els beneficis per als usuaris? Si un paio és apunyalat en un atracament i té prou renda, haurà de pagar l'assistència? I una dona violada? Pobres pacients d'aquest individu!!!
Per últim, algú sabria explicar quins sacrificis farà el nou conseller? Ho sap ell mateix?
santa sanitat
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 11:36
El discurs del doble pagament (ja pago impostos, no haig de pagar res de sanitat) podria ser acceptable si s'apliqués a tot. P.e. ja he pagat el tren i els empleats del tren o metro amb impostos, no hauria de pagar bitllet. Ja pago la policia amb impostos, o empleats d'hisenda, o de justícia, no hauria de pagar per cap tràmit, imprès, procés... Tots tenim clar que la justícia és un servei públic, però ningú qüestiona que si el seu accés fos sempre i en tot gratuit seria colapsada a l'endemà. Per què la sanitat ha de ser quelcom inmaculat i és inassumible el pagament de taxes i despeses de gestió com en altres serveis públics?
Pagar
Per AliBay el 28 de desembre de 2010 a les 11:20
Serà que no paguem cada cop que cobrem la nòmina! Compteu que els assalariats, entre el que diuen que us descompten i el que paga l'empresa directament (no us enganyeu, la "quota patronal" surt del vostre treball), pagueu més d'un 30% del producte del vostre treball com a contribució al sistema de salut públic.
Per tant, això que ara ens diuen que són gratuïts els medicaments, les visites al metge, l'estància a l'hospital o els àpats, és mentida.
endavant
Per Anònim el 28 de desembre de 2010 a les 11:12
No té sentit que els àpats, la bugaderia o serveis no mèdics que rebem a un hospital siguin gratuits. A casa paguem menjar i posem rentadores, no? I plantejar un pagament en petit percentatge de l'atenció rebuda tampoc és tan pecat (de fet ja paguem part dels medicaments ambulatoris, per què no els rebuts a l'hospital?). Amb les excepcions socials que es vulguin (pensions baixes, incapacitats...).A banda d'això, cal que els metges pagats amb diners públics dediquin, al menys, part del seu temps a l'assistència de pacients (n'hi ha massa que només es dediquen a les seves "coses", recerques sense cap interès i "fer curriculum", sense fer cap feina assistencial, i els estem pagant per això!!). Sé que semblen coses intocables, però el benefici pel sistema sanitari i pels usuaris, si tenen valor per endagar-ho, seria molt gran. Per cert, sóc metge del SCS i sé de que parlo.