Barcelona preveu reduir el trànsit i la velocitat a l'entorn de 78 escoles el 2021

L'Ajuntament ja ha actuat en 25 centres en el marc del projecte Protegim les escoles

Una de les escoles amb l'entorn pacificat
Una de les escoles amb l'entorn pacificat | Ajuntament de Barcelona
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:07h
L'Ajuntament de Barcelona s'ha marcat l'objectiu de reduir el trànsit i la velocitat dels vehicles a l'entorn de 78 escoles abans que acabi el 2021. Així ho han anunciat aquest dimarts l'alcaldessa, Ada Colau, i la tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz. El treball es farà en el marc del programa Protegim les escoles, a través del qual ja s'ha pacificat l'entorn de 13 centres i s'estan aplicant canvis en 12 més.

Si s'aconsegueix l'objectiu d'aplicar el programa en 78 escoles, l'Ajuntament xifra en més de 26.000 els alumnes que es beneficiaran dels canvis. "Volem transformar l'urbanisme a través de les escoles" ha dit Colau.

L'alcaldessa ha assegurat que el programa farà un "sal d'escala" el 2021. "Volem que es percebi com un projecte de ciutat que arribarà a tots els barris i districtes", ha afirmat. Entre les mesures que s'apliquen a través del programa hi ha l'ampliació de voreres amb l'anomenat estil "tàctic", el que s'ha aplicat a altres carrers de la ciutat amb l'objectiu de donar més espai als vianants. 

També es redueix la velocitat dels vehicles fins a un màxim de 20 kilòmetres per hora i la reducció de carrils de trànsit. Fins ara, a les escoles on ja s'ha aplicat el programa, s'han creat 38 noves àrees de joc i s'han instal·lat 66 nous bancs i 300 jardineres. També hi ha 10 carrers que s'han prioritzat per a vianants i s'han reduït carrils de circulació a Bailèn, Balmes o Travessera de Gràcia.

L'Ajuntament ha prioritzat l'actuació a les escoles per criteris ambientals i de seguretat i avui Colau i Sanz han dit que es preveuen modificar les senyals de trànsit a l'entorn de les 585 escoles de la ciutat perquè els conductors identifiquin ràpidament que són a prop d'un centre educatiu. 
 
Arxivat a