L'Hotel Arts tira de talonari en la subhasta de locals comercials del front marítim

El regidor Jordi Martí assegura no compartir la decisió del govern espanyol de vendre patrimoni

Zona de discoteques del front marítim
Zona de discoteques del front marítim | Jordi Bes
NacióDigital
19 d'octubre del 2020
Actualitzat el 20 d'octubre a les 11:47h
L'Hotel Arts és més a prop d'ampliar el seu domini al front marítim de Barcelona. Hotel Villa Olímpica SA (HOVISA)  -l'empresa propietària de l'establiment hoteler- ha tirat de talonari aquest dilluns per fer-se amb 24 dels 26 locals comercials i d'oci del seu entorn, entre els quals el casino i la discoteca Pacha, subhastats per l'Estat. Segons indiquen fonts oficials del Ministeri d'Hisenda a NacióDigital, ha ofert 77 milions d'euros per fer-se amb aquests 24 locals.

Entre les ofertes per fer-se amb els locals, la màxima ha estat de 18 milions d'euros, mentre que la més baixa ha superat per poc els 100.000 euros. Només dues de les 26 parcel·les subhastades han quedat en mans d'altres operadors. Una se l'ha quedat Burger King i l'altra Invesiones Witty 18.

Ara, l'empresa propietària de l'Arts haurà d'esperar per si algun altre dels operadors que han concorregut a la subhasta decideixen presentar recurs. Els locals subhastats passaran a ser de propietat i no dependran de llicències temporals com fins ara.

És el darrer episodi de la pugna pel control del front marítim de Barcelona. L'Ajuntament va convertirse en titular dels terrenys que van de la Barceloneta fins al Fòrum però ha vist com l'Estat, que és propietari dels locals comercials, ha optar per vendre-se'ls.

Una opció criticada pel moviment veïnal des de l'inici, amb l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, l'Agrupació de Veïns Trias Fargas, i l'Associació de Veïns de la Barceloneta al capdavant. 

Avui, el regidor de Presidència, Jordi Martí, s'ha referit al desenllaç de la subhasta i s'ha oposat a l'estratègia de l'Estat. "Estem en contra que es vengui patrimoni públic, a no ser que després se'n compri d'altre i no és el cas", ha dit.

Martí, a més ha assegurat que el resultat de la subhasta empitjora la situació. "Fins i tot ha fet enfadar els operadors de la zona, ja que sembla que algú es podria endur la pràctica totalitat del que es venia avui", ha dit en referència a l'Hotel Arts
 
Arxivat a