Cadena humana contra Felip VI: tots els detalls de l'acció que prepara l'independentisme per divendres

La mobilització començarà a les 10 del matí i s'organitzarà en nou trams en funció de cada districte

Felip VI i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Felip VI i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu | Europa Press
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 15:08h
L'independentisme mostrarà el seu rebuig a Felip VI amb una cadena humana aquest divendres a Barcelona. L'acció es farà a partir de les 10 des de l'Estació de França fins al monument de Colom per "deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei". S'organitzarà en nou trams per tal d'evitar aglomeracions i poder complir les mesures sanitàries derivades de la Covid. La mobilització vol denunciar "la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol". Aquest divendres, el monarca serà a Catalunya per participar en l'entrega de premis de la Barcelona New Economic Week (BNEW) a l'Estació de França. 

L'acció s'organitzarà per trams. En funció del districte de la ciutat on visquin els participants, els trams són els següents: del Monument a Colom al carrer del Parc, pels del districte de Ciutat Vella i per a tota la gent de fora de Barcelona; del carrer del Parc a plaça Medinaceli pels veïns d’Horta-Guinardó; de Medinaceli fins al carrer de Boltres pels de Sarrià-Sant Gervasi; del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata pels de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana pels de Nou Barris; de Via Laietana a Pla de Palau pels veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau pels de Les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç pels veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre Comerç i el Passeig Picasso, pels veïns de l’Eixample. 

L'acció té el suport de JxCat, ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium Cultural, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, la IAC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets. 

Crema de fotos per dijous

En el mateix sentit, l'ANC ha convocat dijous una crema popular de fotografies de Felip VI amb motiu de la visita del monarca espanyola aquest divendres a Catalunya. La visita de Felip VI arriba després d'unes setmanes de tensions entre la Casa Reial i la Moncloa. El monarca pot trepitjar ara Catalunya perquè "ja ha sortit la sentència de Torra i ja ha passat l'1-O", en paraules del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo. Per l'ANC, l'Estat envia els màxims representants a Barcelona "enmig d'una nova espiral de repressió". "Tornarem a deixar clar que tan sols l'alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d'un règim injust i triturador de drets fonamentals", ha dit l'entitat a través d'un comunicat. 

L'últim cop que hi va ser, al monestir de Poblet, la visita va acabar amb càrregues dels Mossos contra independentistes que protestaven per la presència de a família reial. Cap de les principals autoritats catalanes -ni el Govern, ni el Parlament, ni l'Ajuntament de Barcelona- no participarà en els actes previstos del rei.