Què passa si els pares no accepten que facin la PCR al seu fill a l'escola?

Un 90% de les famílies ha autoritzat la mesura, segons dades de Salut

per NacióDigital , 1 d'octubre de 2020 a les 13:35 |
Mesures de seguretat a l'entrada dels centres | Ajuntament d'Olot
Fer la PCR a infants sense la presència dels seus pares ha originat una polèmica els darrers dies encara que, segons dades del Departament de Salut, un 90% de famílies han donat ja permís perquè els seus fills se sotmetin a proves PCR en els cribratges a les escoles contra la pandèmia.

De moment s'han fet 35.000 proves als centres. Ara bé, què passa si els pares s'hi neguen?Hauran de portar els infants al CAP perquè els facin el test. Allà, però, se'ls hi farà una PCR més invasiva que la que es fa als centres educatius.


Les proves dels cribratges a les escoles són PCR amb la tècnica del frotis nasal, en què s'introdueix un cotonet al nas. És una pràctica molt menys agressiva que en les mostres nasofaríngies.

Al mateix temps, aquest dijous, el Departament de Salut ha fet canvis en el protocol de quarantenes. Fins ara eren de 14 dies en contactes estrets i grups estables, però ara passaran a ser de deu. Això també té incidència en l'àmbit escolar, perquè a partir d'ara les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran d'un període de deu dies. Respecte a les quarantenes iniciades abans de l’entrada en vigor del nou document, els centres avisaran a les famílies que els infants podran reprendre l'activitat presencial un cop hagin passat els deu dies. 


L'actualització del protocol de Salut estableix que en cas de sospita d'un cas a l'escola, els menors del grup de convivència mantindran l'activitat escolar a l'espera dels resultats de la PCR, sense barrejar-se amb la resta de grups del centre. Si les proves realitzades són negatives, els infants i tutors del grup continuaran amb normalitat les seves activitats, i l'alumne es podrà incorporar quan els símptomes hagin cedit i després de 24 hores sense febre. En cas positiu, s’establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor, i s'indicarà la prova PCR al propi centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d’atenció primària.
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació