La Crida Nacional abaixa la persiana i reobrirà com a fundació de Junts

Les bases de l'associació impulsada per Jordi Sànchez aproven gairebé per unanimitat la dissolució del que va ser l'embrió d'un partit polític

Fundació de la Crida Nacional per la República
Fundació de la Crida Nacional per la República
30 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:55h
El 95,5% dels associats a la Crida Nacional per la República han acordat dissoldre l'associació i crear una fundació que donarà suport a Junts, el nou partit de Carles Puigdemont. L'associació impulsada per Jordi Sànchez amb el suport de Puigdemont es va crear amb l'horitzó que pogués convertir-se en un partit polític, però finalment la fundació de Junts com a partit aquest estiu va deixar en segon pla aquest moviment.

Amb la votació d'aquest dimecres culmina l'assemblea general de la Crida en què s'ha consumat el canvi de rol d'aquesta associació organitzada com a partit polític que va aconseguir sumar 6.000 afiliats al corrent de pagament. En la votació han participat una mica més de la meitat dels membres de la Crida, 3.776 associats. 

El moviment ara dissolt va arrencar el 27 d'octubre del 2018, un any després de la declaració d'independència frustrada, com una eina d'acció política que prometia dissoldre's en el moment en què es fes efectiva la República. La Crida Nacional es va presentar en un gran acte protagonitzat per Puigdemont, Sànchez i Quim Torra en què es va apel·lar a la unitat de l'independentisme, en absència de David Bonvehí, president del PDECat.

L'associació va registrar el seu nom com a partit polític, en plena reordenació de l'espai nacionalista, per si algun dia decidia presentar-se a les eleccions. Un dels representants legals del partit era Ferran Mascarell, que aquest dimecres ha estat l'encarregat d'anunciar la llum verda de les bases a la dissolució de l'associació. L'ha acompanyat la diputada de JxCat Gemma Geis.