Només tres ocupacions de pisos amb veïns a Barcelona durant el 2019

Les ocupacions en immobles on vivia algú van representar un 0,13% del total de casos atesos per la unitat municipal antidesnonaments

Les ocupacions d'habitatges habituals són anecdòtiques a Barcelona
Les ocupacions d'habitatges habituals són anecdòtiques a Barcelona | ACN
23 de setembre del 2020
Actualitzat el 25 de setembre a les 18:34h
Només tres ocupacions en pisos on hi viva algú. Aquestes són les dades de què disposa l'Ajuntament de Barcelona sobre habitatges ocupats el 2019, segons va explicar la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, al ple municipal del 23 de setembre. Els tres casos formen part del total de 2.288 atesos pel Servei d'Intervenció en la Pèrdua d'Habitatge i Ocupació del consistori, que atén casos d'emergència habitacional. 

El percentatge d'ocupacions en immobles de residència habitual, doncs, és anecdòtic i no passa del 0,13%. Una realitat que contrasta amb la campanya antiocupacions iniciada aquest estiu i que encara dura. 

Segons les dades de l'Ajuntament, entre els casos d'ocupacions només el 10% es produeixen en immobles de petits propietaris.

Al ple d'aquest dimecres Ciutadans havia registrat una proposició -que ha estat tombada- demanant la "devolució" dels pisos ocupats il·legalment. Una devolució que, en cas de produir-se, faria que els immobles tornessin a mans de propietaris que els tenien buits.

Martín ha fet pública la informació sobre les ocupacions registrades el 2019 el mateix dia que el ple municipal ha aprovat una proposta de JxCat per constituir un grup de treball contra les ocupacions a càrrec de màfies i també aquelles que comporten "problemes de convivència".

NacióDigital ja va informar sobre el fenomen de la venda de claus de pisos buits, a càrrec de grups organitzats que s'aprofiten de la situació de famílies empobrides. 
Arxivat a