La propietat del polèmic solar de Drassanes vol construir-hi una residència d'estudiants

Després de denegar l'hotel de luxe, l'Ajuntament té previst autoritzar el nou projecte si "compleix tots els requisits"

El polèmic solar de Drassanes
El polèmic solar de Drassanes | Jordi Bes
NacióDigital
21 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:23h
El polèmic solar de les Drassanes que durant anys va intentar convertir-se en l'espai d'un hotel de luxe podria acabar acollint una residència d'estudiants, segons ha avançat l'Ara. L'Ajuntament de Barcelona té previst concedir-los el permís "si es comprova que compleix tots els requisits". Les mateixes fonts apunten a l'ACN que el govern municipal "hagués preferit poder desenvolupar-hi un projecte d'habitatge assequible, que és el que necessita el barri del Raval".

Si finalment s'atorga la llicència, es desencallarà el futur dels terrenys i s'allunyarà la possibilitat -com havien demanat entitats veïnals- de destinar el solar a fer habitatge social.

El projecte preveu construir una residència que pugui acollir un màxim de 350 estudiants. També hi haurà dues plantes subterrànies d’aparcament per a cotxes, motos i bicicletes.

El 2017 l'Associació de Veïns del Raval va reclamar a l'alcaldessa Ada Colau que comprés el solar de les Drassanes per evitar l'hotel, projecte de la cadena Praktik. El mateix any el govern Colau va denegar la llicència a l'hotel arran d'una sentència del TSJC que invalidava el pla d'usos de Ciutat Vella impulsat pel govern de Xavier Trias.

Llavors les entitats veïnals van celebrar la decisió de l'executiu municipal i van demanar-li que s'avancés per fer un planejament tant de les Drassanes com del Raval Sud que estigués pensat "pel veïnat i per al veïnat".
Arxivat a