Incansables i persistents: fidelitat a la Diada més enllà de la capital

"Sempre hem anat a Barcelona i aquest any és diferent, però hi havíem de ser", expliquen veïns de Sant Cugat congregats a la concentració del Monestir

Els santcugatencs han fet dues files al carrer de la Torre
Els santcugatencs han fet dues files al carrer de la Torre | Anna Mira
11 de setembre del 2020
Actualitzat a les 20:35h
Sense aglomeracions al tren per anar a Barcelona. Sense llargues jornades a la capital catalana per demostrar, de forma multitudinària, la força de la gent. Sense carrers plens a vessar, però amb la mateixa il·lusió i determinació que sempre. Enguany mig miler de santcugatencs s'han reunit al voltant del Monestir per reclamar -una vegada més- la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics en una Diada marcada pel coronavirus.

"Cada any he anat a Barcelona i sabem que aquest any és diferent, però s'havia de venir", ha explicat la Maria Dolors. Ella sempre ha anat amb un grup d'amics, però les circumstàncies d'enguany ha fet que anés sola a la manifestació. Seguint la fila organitzada per l'ANC, s'ha col·locat a tocar del Claustre, estelada en mà i samarreta de rigor.

Tot i que en un primer moment des de l'ANC s'havia previst fer una via santcugatenca a la Rambla del Celler, finalment s'ha decidit envoltar el Monestir de Sant Cugat. Quan faltaven pocs minuts per les cinc, centenars de santcugatencs s'han col·locat a les marques fetes a terra, i respectant les distàncies de seguretat, per clamar la llibertat i la independència.