Les plataformes de contingut en streaming es fan d'or pel coronavirus: un 617% més d'audiència a l'Estat

Les visualitzacions augmenten a tot el món de manera rècord gràcies a la tendència creada durant el confinament i els mesos següents

Les plataformes envaeixen el mercat
Les plataformes envaeixen el mercat | ND
08 de setembre del 2020
Actualitzat el 11 de setembre a les 15:15h
La pandèmia de coronavirus ha afectat de manera negativa a molts sectors de l'economia. Un dels únics que ha pogut sobreviure i a més ha augmentat la seva oferta, facturació i valor ha estat el de les plataformes de contingut en streaming. Netflix, HBO, Amazon Prime i companyia han incrementat les subscripcions i les visualitzacions del seu contingut a un nivell exponencial de record.

Segons les dades de la plataforma JustWatch a les que ha tingut accés NacióDigital, la tendència era a l'alça abans de l'inici de la pandèmia, durant el primer trimestre del 2020. Les empreses audiovisuals segueixen conquerint el mercat del cinema, les sèries i els documentals, però la crisi global de la Covid-19 va ser el punt diferencial per acabar d'augmentar els seus serveis. Espanya ha estat el país líder en aquestes dades, arribant a un increment del 617% de visualitzacions durant el confinament.
 

Les dades de l'augment de visualitzacions a les plataformes als principals països consumidors Foto: JustWatch


Les mitjanes del portal JustWatch mostren els principals estats consumidors: els Estats Units, el Regne Unit, Espanya, Itàlia i França. En el seu moment, l'estat espanyol ja va liderar les primeres dades d'augment de visualitzacions durant el confinament, des del març fins a finals d'abril. Les limitacions posteriors, a partir de les fases, i el retorn de certes zones a confinaments parcials ha marcat la tendència d'augment.
 

Les dades dels països durant les fases de la pandèmia Foto: JustWatc