Ciutadans demana a Torrent que es «retracti» per haver convidat Forcadell

Nacho Martín Blanco assegura que "el Govern Torra està esgotat", però en l'actual situació la prioritat no és convocar eleccions

Forcadell, rebuda per Torrent al Parlament
Forcadell, rebuda per Torrent al Parlament | ACN
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:09h
Ciutadans ha presentat un escrit a la mesa del Parlament perquè insti el president de la cambra, Roger Torrent, a "restractar-se" de la seva decisió de convidar l'expresidenta Carme Forcadell, divendres passat, en el marc de la commemoració dels 40 anys de recuperació de les institucions catalanes i, concretament, del Parlament. 

El diputat unionista ha criticat l'acte de divendres, que segons ell va ser "unilateral", es va fer amb "nocturnitat i traïdoria", i ha aprofitat per atacar l'expresidenta Forcadell, que ha assegurat que "compleix pena per delictes gravíssims" i "va ser decisiva en la vulneració de drets fonamentals i en aquell procés de divisió entre catalans i de "liquidació" del sistema democràtic.

Martín Blanco ha volgut contraposar la figura de Carme Forcadell a la de l'expresident Josep Tarradellas i el discurs que aquest va fer amb motiu de la sessió inaugural de la cambra, l'any 1980, model de "respecte de les institucions i voluntat de consens". 

La iniciativa de Ciutadans ha obtingut una ràpida resposta del president del Parlament. Roger Torrent ha afirmat en un tuit que "el Parlament és la casa de tothom" i que Carme Forcadell "sempre tindrà les portes obertes i serà rebuda amb tots els honors que es mereix".