La Fiscalia investiga els blocs de formigó que l'Ajuntament va col·locar en carrers de Barcelona

Un advocat denuncia que aquests elements a la calçada es fan servir per seure i suposen un perill per motos i bicis

Els blocs de formigó situats en alguns carrers de Barcelona
Els blocs de formigó situats en alguns carrers de Barcelona | JxCat Barcelona
NacióDigital
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:29h
La Fiscalia de Seguretat Vial de Barcelona investiga la col·locació de blocs de formigó en determinats carrers de la capital catalana per delimitar l'espai dels cotxes i els vianants, arran de la pandèmia de Covid. Un advocat va denunciar la col·locació d'aquests bancs perquè podien suposar un risc per a ciclistes i motoristes i ara el ministeri públic n'estudiarà la legalitat.

Segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts de fiscalia a l'ACN, la fiscal Isabel López Riera ha obert diligències d'investigació sobre la decisió de l'Ajuntament de situar aquests elements separadors a carrers com Consell de Cent, Rocafort i Girona, a l'Eixample barceloní. Els blocs es van situar a la calçada, on anteriorment hi havia cotxes aparcats, per tal d'ampliar l'espai per als vianants, que els solen utilitzar com a bancs per seure.

Un informe pericial aportat per l'advocat, i que ara la fiscal estudia, considera que els bancs s'haurien de col·locar a les voreres o ser protegits per elements de contenció que evitin l'impacte dels vehicles, sobretot motos i bicis. Els grups municipals de JxCat i PP van advertir de la perillositat d'aquests blocs i un advocat ha aportat la denúncia i l'informe pericial al ministeri públic.

Davant d'aquesta informació, Ada Colau s'ha refermat en la seva posició i ha insistit en la necessitat de continuar "pacificant els carrers i guanyant espai per a la gent". "Tenim nivells de contaminació que no són adminissibles i atempten contra la salut de les persones", ha recordat l'alcaldessa de Barcelona. Colau ha explicat que des del consistori plantegen iniciatives per reduir la velocitat dels cotxes i evitar accidents a la ciutat. "Ningú està en contra dels cotxes, però se'ls ha de donar la justa mesura", ha reblat.
Arxivat a