Concerts de dia i escenaris al Camp Nou i al Park Güell: la música de la Mercè 2020

El cartell està format principalment per artistes locals i l'accés als espectacles requerirà reserva prèvia

Núria Graham forma part del cartell de la Mercè 2020
Núria Graham forma part del cartell de la Mercè 2020 | ACN
NacióDigital
07 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:33h
Un centenar d'artistes, principalment locals, integren el cartell de la Mercè 2020, que estarà marcada per l'epidèmia. La festa major de Barcelona oferirà música en escenaris repartits per tota la ciutat del 23 al 27 de setembre i en horari de dia, amb un pressupost d'un milió d'euros. L'assistència requerirà reserva prèvia per poder controlar l'aforament i la distància de seguretat.

L'antiga presó Model, la Casa de l'Aigua, el Teatre Grec, el Camp Nou, el Parc Güell, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, l’Aparcament de la Mar Bella i l’Anella Olímpica s'incorporen com a escenaris per descongestionar l'oferta musical. La festa inclou els programes del BAM, BAM Cultura Viva i Mercè Música.

El delegat de Drets Culturals de Barcelona, Daniel Granados, ha assenyalat que la programació de La Mercè busca "visibilitzar i socialitzar una enorme diversitat de realitats en tots els sentits: identitats d'origen, de llengua, d'estils i de gènere". La programació "posa en valor un actiu de Barcelona com una cultura mestissa i cosmopolita". Ha recalcat que la programació tindrà cultura popular tradicional, pop, música contemporània i trap i músiques urbanes.

L’accés als concerts es realitzarà mitjançant un sistema telemàtic de reserva prèvia que la ciutadania haurà de gestionar a través del web de la Mercè, així com de l’aplicació mòbil de la Mercè 2020, disponible de forma gratuïta per Android i IOS. També s'habilitarà un canal de reserva telefònica.

A partir d'aquest dimarts es podran reservar un màxim de 2 entrades per dia i per persona pels concerts del BAM i un màxim de 5 entrades per dia i per persona pels concerts del BAM Cultura Viva. El dimecres 9 de setembre es podrà reservar un màxim de 2 entrades per dia i per persona pels concerts de Música Mercè.

Pel BAM hi passaran músics com el londinenc Leifur James, els andalusos Califato ¾, però sobretot una nòmina d'artistes catalans com Arnau Obiols, Núria Graham, Raynald Colom, 12Twelve, Za! & la Megacobla (en col·laboració amb Tarta Relena), Renaldo & Clara, Lina i Raül Refree i el house dels empordanesos Mainline Magic Orchestra, entre molts altres.

De la mateixa manera, Mercè Música acollirà una cinquantena de concerts a espais nous com el Teatre Grec, el recinte del Nou Camp, el Parc Güell, els Jardins del Doctor Pla i Armengol, la plaça major de Nou Barris, el Fòrum Espai Mediterràniament, l’Aparcament de la Mar Bella i l’Anella Olímpica. Jordi Turtós, programador de la Mercè Música, ha explicat que pensava la programació en funció del lloc.

Maria del Mar Bonet amb Toti Soler, Roger Mas, Joan Garriga, Sabor de Gràcia o Seward estrenaran l'escenari del Grec dins de la Mercè, i pels altres escenaris passaran noms com Enric Montefusco, Maria Rodés, Tribade, Jazzwoman, Miqui Puig, Brighton 64, Giulia Valle, Suu, Lildami, Dolo Beltran, Unfinished Simpathy, Maika Makowski o The New Raemon.

Del total de grups programats amb líder, un 61% estan encapçalats per dones. Pel que fa als grups sense líder, un 47% tenen presència de dones i un 10%, estan formats íntegrament per dones. Granados ha afirmat que es fa evident a la programació la important presència de dones dalt de l'escenari. Alguns dels concerts seran retransmesos via streaming a través de betevé i BcnCultura. Granados ha recalcat que hi haurà fins a nou directes diaris 



Arxivat a