Simón avisa que en els propers dies creixeran els casos greus entre joves

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries crida a anar "amb molt de compte" per l'augment dels pacients d'alt risc als hospitals

Un grup de joves conversa a la sorra a la platja del Bogatell
Un grup de joves conversa a la sorra a la platja del Bogatell | ACN
24 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:50h
Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del govern espanyol, ha avisat aquest dilluns del creixement de contagis entre gent jove perquè poden comportar "casos greus" que afectin aquesta franja de població malgrat la baixa letalitat que els causa. Simón, en roda de premsa des del Ministeri de Sanitat, ha fet una crida a anar "amb molt de compte" en els propers dies arran del creixement dels ingressos hospitalaris i dels pacients que es troben en cures intensives.

El responsable tècnic contra la pandèmia ha volgut deixar clar que la hospitalització de menors és molt baixa i que, des que va arrencar la crisi sanitària, han mort deu persones d'aquesta franja d'edat. El problema està que, si es compara amb el pic, els pacients joves que han hagut de ser ingressats han crescut entre 10 i 15 vegades, i això és el que ha fet alertar Simón del creixement que es viurà en els casos greus que afecten joves. "Com més augmentin els casos, més poden pujar", ha determinat.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències ha indicat que l'edat mitjana de les persones ingressades és de 38 anys, mentre que en els pitjors mesos de la crisi se situava en els 63 anys. "Hem d'anar molt en compte en els propers dies, perquè estan creixent els pacients d'alt risc", ha ressaltat Simón, que la setmana passada va enviar un toc d'alerta a la ciutadania perquè l'evolució de contagis podia fer pensar que tornarien a créixer els morts. Aquest dilluns, en tot cas, ha demanat que ningú es relaxi malgrat l'estabilització que hi ha en zones com l'Aragó, on disminueixen les víctimes respecte unes setmanes en què l'evolució era creixent.

No és el cas de Madrid, que acumula un terç dels morts de l'última setmana. La transmissió comunitària és un fet arreu de l'Estat, ha admès Simón, però en el cas de la comunitat que presideix Isabel Díaz Ayuso la situació torna a tenir un tel de descontrol. "S'hi ha d'actuar ràpid", ha ressaltat el responsable tècnic del govern espanyol contra la pandèmia, que s'ha posat a disposició del govern autonòmic.