Arrestat Steve Bannon, l'estratega que va dur Trump a la Casa Blanca

Ha estat detingut i acusat de frau en una campanya que tenia per objectiu construir el mur amb Mèxic preconitzat pel president nord-americà

Steve Bannon.
Steve Bannon. | Europa Press
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 16:43h
A poques hores que es tanqui la Convenció Demòcrata que ha nominat Joe Biden a la presidència dels Estats Units, Steve Bannon, l'ideòleg de l'extrema dreta i estratega de la campanya electoral que va dur Donald Trump a la Casa Blanca, ha estat detingut i acusat de frau. La notícia ha tingut un gran impacte en el moment que s'inicia la fase final de la campanya que ha de concloure el 3 de novembre.

Bannon és acusat de defraudar centenars de milers de dòlars destinats a una campanya amb l'objectiu de construir el famós mur amb Mèxic que Trump havia promès. Han estat detingudes tres persones més que formaven part d'un suposat engranatge. La campanya s'anomenava "Nosaltres construïm el mur" i hauria amuntegat uns 25 milions de dòlars, segons els acusadors. 

Bannon, agitador ideològic de l'anomenada alt-right, l'extrema dreta alternativa i populista, és una figura controvertida. Després de ser el cervell de la campanya de Trump, va ser assessor del nou president a la Casa Blanca fins que un seguit d'enfrontaments amb sectors de l'Administració i de la comunitat d'intel·ligència van forçar la seva sortida. Des d'aleshores, ha exercit un paper important en l'estructuració de grups ultres a Europa, elogiant l'italià Matteo Salvini com un dels dirigents del futur. 

Bannon també ha establert vincles amb Vox. Ho ha fet a través d'un personatge que cal seguir per conèixer els moviments de la dreta dura a Espanya: Rafael Bardají, exdirectiu de la Fundació FAES que s'hi va acabar desmarcant i que ara és al partit de Santiago Abascal. Bardají ha mantingut diversos contactes amb Bannon en el passat recent.