La Plaça Reial de Barcelona acollirà 30 concerts gratuïts pel 60è aniversari del Jamboree

Les actuacions seran entre el 17 d'agost i el 6 de setembre a les 18.30 hores, amb una durada d'una hora i el públic assegut i limitat a cinquanta persones

Plaça Reial de Barcelona, escenari dels concerts del Jamboree
Plaça Reial de Barcelona, escenari dels concerts del Jamboree | Martí Urgell
NacióDigital
13 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:57h
El Grup Mas i Mas celebrarà a la plaça Reial de Barcelona concerts diaris i gratuïts a l'aire lliure del 17 d'agost al 6 de setembre pel 60è aniversari de la sala Jamboree. El grup ha readaptat les programacions en una activitat "frenètica i a contrarellotge" i podrà reobrir el pròxim dilluns els seus tres espais: Jamboree, Tarantos i Moog.

Aquest 2020 el Jamboree celebra els seus 60 anys i al desembre es van presentar un seguit de propostes per commemorar l'efemèride. Tanmateix, les actuacions van quedar aparcades per la Covid-19, però es recuperaran els concerts previstos a l'agost. Alguns dels artistes participants seran Papawa, Sabor Cubano, Cadencia, Ganza, Robin Reyes, Alfredo Reyes, Playground, Childo, Jazz Pretenders o 4 de la cera.

Si bé la idea inicial era regalar música a la ciutat amb un petit recital cada tarda durant l'agost, s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Barcelona oferir un concert diari i gratuït entre el 17 d'agost i el 6 de setembre sempre a les 18.30 hores, amb una durada d'una hora i un aforament assegut i limitat a una cinquantena de persones.

El Jamboree reprendrà la seva activitat d'un concert diari (amb doble passi a les 20 i 22 h) i streamings en directe. De moment ja hi ha confirmats per la segona quinzena del mes noms com Xumilla Rossi Xirgu, el clàssic Clarence Bekker, Oleándole, Alba Morena Trío, Ronald Baker Quintet o la Barcelona Big Blues Band, mentre que al setembre arribaran Roger Mas, Jesse Davis i Jorge Da Rocha.

Com a novetat, les mitjanits dels dissabtes arrencarà el cicle Keep It Real, i serà el torn del hip-hop i el trap. A partir del dia 22, amb la inauguració a càrrec de Kween Cortés, visitaran la cova, entre d'altres, Prince Osito, Marga Mbande, Indee o Malv.

La sala Tarantos recuperarà també la seva dinàmica habitual amb un concert de flamenc a les 19.30 hores, però també es convertirà en el refugi d'altres cicles i activitats, començant ara per l'humor, la rumba i la màgia.

Pel que fa a la sala Moog també anirà reprenent progressivament la seva activitat, per bé que adaptada a les noves condicions (una sessió setmanal, amb públic assegut i aforament del 50%). El dijous 27 d'agost es dóna el tret de sortida amb sessió del DJ resident Uroz.
Arxivat a