Barcelona oferirà servei de teleassistència a 20.000 persones grans que viuen soles

Les trucades dels usuaris des de l'inici de la pandèmia s'han multiplicat

El servei de teleasssitència ja té 91.000 usuaris
El servei de teleasssitència ja té 91.000 usuaris | Ajuntament de Granollers
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:37h
L'Ajuntament de Barcelona vol ampliar el servei de teleassistència municipal i l'oferirà a 20.000 persones més grans de 75 anys que viuen soles a la ciutat. Actualment el servei atén a 91.000 usuaris i les seves trucades als treballadors de teleassistència s'han disparat des de l'inici de la pandèmia.

Més enllà de les trucades periòdiques que fan els treballadors, al març els usuaris en van fer més de 2.000. Abans de l'inici de l'epidèmia, la quantitat era molt inferior i al febrer tot just en van fer 800.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha defensat la necessitat d'arribar a més usuaris i fer una "cerca activa" de persones grans que viuen soles. "Volem establir un vincle amb ells", ha dit. La regidora ha argumentat que en el context actual, en què encara es mantenen restriccions i recomanacions relacionades amb l'epidèmia, és necessari mantenir un contacte fluid amb aquesta part de la població.

L'anunci de l'Ajuntament de Barcelona arriba després que el Baròmetre municipal reflectís que el 49% dels barcelonins diu haver passat el confinament de manera "dura" i el 15% l'hagi passat en soledat. 

Arxivat a