País Valencià

​L'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Institució de les Lletres Catalanes signen per primer cop un conveni marc

Les entitats s'uneixen per promoure la literatura i per afavorir l'intercanvi d'escriptors entre els territoris

per NacióDigital , 5 d'agost de 2020 a les 09:36 |
El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer Navarro, i el director de la Institució de les Lletres catalanes (ILC), Oriol Ponsatí-Murlà, han signat per primera vegada un conveni marc entre aquestes dues institucions per a la col·laboració cultural en activitats relacionades amb la promoció de la literatura. El conveni, que té caràcter d’acord marc, posa les bases perquè les dues entitats puguin desenvolupar programes i accions de manera conjunta, amb l’objectiu d’afavorir l’intercanvi d’escriptors en llengua catalana entre el Catalunya i el País Valencià i treballar per un major coneixement del patrimoni literari.

El conveni marc estableix la constitució d’una comissió de seguiment mixta, formada per dos membres representants de la ILC i per dos acadèmics de l’AVL, que s’encarregarà de vigilar el desplegament, l’aplicació i la interpretació del conveni. Pel que fa les actuacions concretes, aniran definint-se de manera individualitzada mitjançant l’aprovació de convenis específics.


L'acord va entrar vigor a tots els efectes a partir de la seva signatura el passat 16 de juliol, tindrà una vigència de quatre anys i se’n podrà acordar la pròrroga per un període de fins a quatre anys addicionals.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació