La primera sèrie que posarà Donald Trump contra les cordes

"The Comey Rule" abordarà els problemes judicials del president dels EUA, la seva relació amb l'exdirector de l'FBI i la trama russa de les eleccions

04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 17:35h

La presidència de Donald Trump als Estats Units és una de les més mediàtiques i problemàtiques de tots els temps. El líder de la Casa Blanca s'enfronta cada setmana a diversos problemes polítics, judicials, internacionals i ara, de la gestió contra la pandèmia de coronavirus, cada vegada més erràtica. Tot i que ara l'atenció està centrada en la Covid-19, Trump ha viscut problemes greus que l'han fet trontollar en el càrrec i ha estat a punt de ser acomiadat amb una moció de censura.

L'origen de tot això és la trama russa investigada pel fiscal general Robert Mueller, que vinculava Trump amb el govern de Rússia i una suposada intervenció en les eleccions presidencials. El president es va enfrontar a un llibre (Foc i furia, de Michael Foxx) que el va posar contra les cordes i ara arriba una sèrie que el farà perillar encara més.

The Comey Rule és la nova minisèrie de la cadena nord-americana Showtime que abordarà aquesta trama rusa a partir del llibre de l'exdirector de l'FBI, James Comey, un dels protagonistes que es van enfrontar a Trump només va arribar a la presidència el 2016. Encara no hi ha data d'estrena però s'ha confirmat el repartiment, d'alt nivell: Jeff Daniels (Comey), Brendan Gleeson (interpretarà a Trump), Kingsley Ben-Adir (interpretarà a Obama), Peter Coyote, William Sadler, Holly Hunter, Jonathan Banks, Richard Thomas, Jennifer Ehle... entre d'altres.

La sèrie segueix el camí de posar cara i ulls a diversos sectors de la política nord-americana al voltant de la presidència de Donald Trump, una de les més esbojarrades i més difícils d'explicar des dels temps de Richard Nixon. The Loudest Voice, minisèrie també de Showtime que va estrenar Movistar, explicava els orígens de la cadena Fox i el seu creador, Roger Ailes, figures molt pròximes a la creació política de Trump. The Comey Rule arriba en un moment en el qual Trump és més dèbil que mai a la Casa Blanca i ha arribat a presentar la possibilitat d'ajornar les eleccions de novembre "per possible frau en el vot per correu".