La primera nit de botellot prohibit a Barcelona

La pressió policial ha augmentat fent que els grups marxin de la platja en veure els agents

Un grup de persones que feia el botellot a la Barceloneta, desallotjat per la policia
Un grup de persones que feia el botellot a la Barceloneta, desallotjat per la policia | ACN
NacióDigital
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:22h

La pressió policial va dificultar ahir a la nit fer botellots en platges i places de Barcelona, el dia que el Govern els havia prohibit a tot Catalunya amb sancions d'entre 3.000 i 15.000 euros.

Els dies anteriors ja hi havia una alta presència d'agents de la Guàrdia Urbana a la platja de Barcelona, però aquesta matinada algunes persones han explicat que la pressió ha estat més alta.

A la platja de la Barceloneta, entre les deu i les onze de la nit moltes famílies i grups d'amics ja havien marxat per iniciativa pròpia. A mitjanit una línia policial de deu agents van fer marxar els que quedaven, que eren desenes de grups que feien el botellot, i després van passar els tractors de la neteja.

A la plaça Universitat i al davant del MACBA algunes patrulles també van fer marxar grups de joves que volien beure o patinar abans de la mitjanit.

El botellot, prohibit a tot el país

La setmana passada el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va dir que estava prohibit beure alcohol en grup al carrer, però la normativa era irregular i tenia llacunes. En alguns municipis ho estava de forma explícita i en d'altres no. Amb l'ordre del Procicat d'aquesta setmana, el Govern unifica la normativa i dona un marc legal sancionador als ajuntaments que no ho tenien previst. 

Les multes aniran dels 3.000 als 15.000 euros i seran competència dels ajuntaments. El president de la Generalitat, Quim Torra, ja va avisar dilluns del risc que implicaven aquestes pràctiques, on sovint no es guarden les distàncies.
 

Un grup de persones que feia el botellot a la platja de la Barceloneta de Barcelona s'aixequen davant la presència d'una línia d'agents de la Guàrdia Urbana Foto: ACN

 



Arxivat a