Perilla la visió d'un dels ulls de la jove catalana que va patir un accident als EUA

La Marta ha passat per una nova cirurgia i les dues còrnies s'estan regenerant

La jove va patir un greu accident domèstic  l'11 de juny.
La jove va patir un greu accident domèstic l'11 de juny. | Cedida
28 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:28h
La jove terrassenca que va patir un fatal accident als Estats Units mentre preparava sabó casolà, podria tenir problemes per recuperar la vista d'un dels ulls. Segons ha explicat la seva mare, Anna Góngora, a NacióDigital, la jove va passar per quiròfan de nou la setmana passada. 

La intervenció va consistir en netejar bé l'interior dels ulls i li van punxar esteroids per evitar crostes internes. També li van canviar les lentilles que porta i li van haver de cosir l'úll dret per evitar infeccions.

La seva mare explica que "una bona notícia és que les dues còrnies s'estan regenerant", però alhora "la visió de l'ull dret perilla", apunta. 

Segons els han dit els especialistes, estan fent tot el possible per aconseguir que la jove pugui recuperar la vista dels dos ulls. Els pares encara no han pogut viatjar als Estats Units per la pandèmia del coronavirus però intentaran que ella torni "tan aviat com la seva salut, la Covid-19 i la burocràcia ho permetin". Góngora explica que és un procés per anar mica en mica i sempre amb por però esperança. 

Quan va fer un mes de l'accident, el passat mes de juny, la jove de 24 anys va aconseguir obrir-los per primera vegada. També a Instagram, la jove va explicant com se sent i la seva evolució mèdica i anímica. 

Més de 246.000 euros recollits

Quan va patir l'accident, la família de la Marta va engegar la campanya "Salvem els meus ulls", per ajudar amb el cost de la recuperació en un país on no es gaudeix de sanitat pública. Actualment van decidir tancar la campanya i començar a gestionar els diners però no descarten tornar-la a posar en marxa. A més a més, la seva família actualitza la informació per mantenir tothom qui va posar diners informat de l'evolució, explica la mare de la Marta.