Absolts Ibrahim i Charaf després de vuit mesos empresonats per les protestes de la sentència

Els dos joves van ser posats en llibertat després de finalitzar el judici a principis de juliol

Ibrahim i Charaf al banc dels acusats aquest dimarts
Ibrahim i Charaf al banc dels acusats aquest dimarts | ACN
22 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:43h
El jutge ha absolt per falta de proves Ibrahim i Charaf, els dos primers joves jutjats per les protestes de la sentència de l'1-O. Els dos nois van passar vuit mesos en presó preventiva i van ser posats en llibertat a principis de juliol, un cop finalitzat el judici. La Fiscalia i la Generalitat demanaven penes de presó, però finalment l'Audiència de Girona ha acordat l'absolució. 

Segons ha explicat el bufet d'advocats de Benet Salellas, que ha portat la defensa dels nois, el tribunal conclou que només un agent dels Mossos afirma identificar-los a distància i que, en un "context caòtic", això no és suficient per condemnar-los. "La posada en llibertat ja va ser un bon presagi", ha dit la defensa dels joves.

La Fiscalia va mantenir la petició de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros acusant els joves d'haver llançat pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra i lesionar dos agents durant els aldarulls de la nit del 16 al 17 d'octubre.