ERC i comuns reclamen a Marín explicacions pel Consell Esportiu i que cessi els regidors investigats

Les dues formacions i JxCat exigeixen transparència i accedir a la informació completa del Consell Esportiu de l'Hospitalet i la CUP demana també la dimissió de l'alcaldessa

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en una compareixença, aquesta setmana.
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en una compareixença, aquesta setmana. | ACN
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:22h
Les forces d'esquerres de l'oposició a l'Hospitalet de Llobregat reclamen a l'alcaldessa, Núria Marín, que surti a donar explicacions i cessi els dos regidors investigats en el marc del cas sobre el Consell Esportiu. Arran de la documentació publicada per NacióDigital sobre la causa, han reaccionat tant ERC i L'Hospitalet en Comú Podem, amb representació a l'Ajuntament, com JxCat i la CUP, sense representació al consistori.


En un comunicat emès aquest divendres, els republicans han reclamat "una compareixença urgent" a l'alcaldessa i accedir a tota la informació, així com el "cessament immediat" dels regidors Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza. El líder d'ERC al consistori, Antoni Garcia, recorda que Marín va conèixer els fets el 4 de febrer en boca del regidor que després els va denunciar i li ha demanat "que no s’amagui, que doni explicacions i depuri responsabilitats sobre les greus irregularitats que s’investiguen al Consell Esportiu".

La formació afirma que fa més de dues setmanes va tornar a demanar per escrit tota la documentació comptable de l'entitat, "sense que hores d'ara s'hagi obtingut cap resposta". Garcia ha lamentat que "és vergonyós que Marin faci pinça amb Cs per tapar-se les vergonyes", en referència al fet que l'abstenció d'aquest grup va tombar una proposició d'ERC al darrer ple per constituir una comissió d'investigació -petició que ha reiterat- i que el consistori es personés en la causa com a acusació.

Finalment, Garcia -que, amb cinc regidors, lidera el principal grup de l'oposició- sol·licita a l'alcaldessa que "preservi la institució i els seus treballadors, i que les irregularitats dels seus regidors no acabin tacant la bona tasca desenvolupada pel Consell Esportiu", encarregat d'organitzar les activitats esportives dels infants en edat escoltar.
 
Pel que fa als comuns, afirmen que les darreres informacions publicades els ratifiquen en la intenció anunciada dimecres de presentar-se com a acusació popular a la causa, però també reclamen que Marín ha de comparèixer perquè "els veïns i veïnes de l'Hospitalet mereixen explicacions" i que no es "taqui la imatge de la ciutat i la institució". La seva cap de files, Ana González, ha assegurat també que "els regidors investigats no poden continuar ni un dia més als seus càrrecs de govern".