Les sales de cinema, condemnades per la decisió del Govern: «Ningú es pot permetre tancar»

El Gremi d'Exhibidors de Catalunya critica l'executiu català la incertesa que generen al sector i mostren la seva indignació quan compleixen els protocols de manera més segura que les terrasses o els restaurants

La façana dels cinemes Aribau de Barcelona
La façana dels cinemes Aribau de Barcelona | ACN
NacióDigital
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:40h
Les sales de cinema de l'àrea metropolitana poden veure's condemnades al tancament definitiu. El Gremi d'Exhibidiors de Catalunya ha alertat de les noves mesures imposades pel Govern de la Generalitat per intentar frenar el coronavirus a Barcelona i la zona metropolitana. Camilo Tarrazón, president de l'entitat, ha assegurat aquest divendres que "ningú es pot permetre tancar els cinemes". Ha considerat que "no té molt sentit que es redueixi l'aforament d'activitats com la restauració al 50% on la interacció de la gent és molt elevada que la d'un cinema".

Segons Tarrazón, la decisió genera incertesa al sector i al públic i condemna els cinemes a una situació absolutament precària. En aquest sentit, ha apuntat que des del Gremi d'Exhibidors estan intentant que es reconsideri aquesta decisió pel que fa als cinemes. El president de l'organització ha recordat que fins ara el sector cinematogràfic ha fet "un enorme esforç" inversor amb unes mesures i un protocol de seguretat que està validat per Procicat, per la Conselleria de Cultura i d'Interior. "Malauradament no hem aconseguit grans quantitats d'espectadors per sala i som unes activitats segures. Si ara se'ns tanca perquè n'hi ha d'altres que no ho són, se'ns condemna", lamenta.

Segons ha destacat Tarrazón, l'àrea metropolitana de Barcelona és "el segon mercat més important" i creu que el missatge que s'envia a tot el sector, entre sales, distribuïdors, productors i espectadors, és "d'incertesa". "Com es tanquin els cinemes de l'àrea metropolitana de Barcelona aquest cap de setmana, totes les estrenes de l'estat espanyol d'aquí a octubre aniran enrere. Això condemna no només els cinemes d'aquest àmbit, sinó de tota Espanya", ha alertat.

Ha explicat que s'ha anunciat que hi ha la possibilitat que els ajuntaments autoritzin activitats sempre que es compleixin les mesures de seguretat. "Com a cinemes ho estem fent i ho demanarem a tots els ajuntaments on hi hagi cinemes".

Des del Gremi d'Exhibidors de Catalunya, han traslladat la seva inquietud als departaments de Cultura i d'Interior. "Però s'ha d'entendre que el procés de decisió acaba en el Procicat, que segueixen en el seu laboratori dissenyant idees que vist el resultat no han funcionat, i a nivell polític es prenen les decisions".

Tarrazón ha assegurat que les imatges que tothom ha vist de 'botellons', els cinemes no hi tenen res a veure. "I si aquests són els focus de contagi, no és just que es creï al sector del cinema un perjudici tan gran que talla la cadena de valor del sector que és el subministrament de pel·lícules".



 
Arxivat a