Un 62% dels espanyols prendria mesures més dures per frenar el coronavirus

Només el 42,1% dels que van notificar símptomes de la malaltia afirma al CIS que se'ls va fer la prova, mentre que a un 28,5% no se li va recomanar que s'aïllés

Les mesures de prevenció actuals són insuficients per a una majoria de la ciutadania.
Les mesures de prevenció actuals són insuficients per a una majoria de la ciutadania. | Adrià Costa
15 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:25h
Una majoria clara d'espanyols creu que caldria endurir les mesures per evitar nous brots de la pandèmia. Així ho apunta el baròmetre de juliol del CIS, fet públic aquest dimecres, segons el qual el 62,3% dels enquestats creu que caldria prendre mesures de control i aïllament més exigents i tan sols un 32,7% opina que es pot seguir com fins ara. Les entrevistes es van fer entre l'1 i el 9 de juliol.

Aquesta preferència és molt transversal, sense diferències significatives segons l'edat dels enquestats o electorats, tot i que s'accentua en les dones, en els pobles petits i en les persones que es defineixen de centre o de dretes, els quals reclamen amb major consens tornar a endurir les mesures.

Així mateix, un contundent 88,9% creu que cal reformes a la sanitat, avalant totes les quatre opcions que s'hi plantegen, com l'increment de pressupost (86,2%), l'augment de plantilles (85,5%), la millora de les instal·lacions i recursos contra les pandèmies (82,6%) o l'increment de la coordinació entre les diverses comunitats autònomes (82,3%).

Un 7,5% dels enquestats explica també que ha contactat amb els serveis de salut en constatar símptomes que es podrien deure a un contagi per coronavirus. D'aquests, a un 71,1% se li va instar a prendre mesures d'aïllament, però a un 28,5%, no. Igualment, només es va fer la prova del coronavirus a un 42,1% dels que van notificar-ne símptomes.