Lliga Democràtica, Convergents i Lliures expressen la voluntat d'anar junts a les eleccions

Defensen "una alternativa electoral de centre ampli, que inclogui partits catalanistes i sobiranistes"

L'exconseller Germà Gordó.
L'exconseller Germà Gordó. | Adrià Costa
14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:20h
En un comunicat conjunt, els partits Lliga Democràtica, Convergents i Lliures expressen la seva voluntat d'anar junts a les properes eleccions catalanes. En la nota, els tres partits es mostren convençuts de "la necessitat d’un nou projecte polític que pugui bastir una alternativa electoral de centre ampli, que inclogui partits catalanistes i sobiranistes, capaç de redreçar aquesta situació".

Asseguren que ja han posat les bases d'un programa electoral conjunt i han convidat "la resta de forces polítiques que comparteixen aquesta diagnosi i aquests objectius a afegir-se a aquesta iniciativa". És la referència que fan a la resta de sigles que es mouen en un espai similar. La nota expressa un mínim punt de partida entre la Lliga -presidida per Astrid Barrio-, el partit Convergents que lidera l'exconseller Germà Gordó i els liberals de Lliures, que presideix Antoni Fernández Teixidó. 

Són moviments a l'espera del que faci el PNC que impulsa Marta Pascal i, probablement, un pas endavant de cara a unes possibles negociacions. I també a l'espera de l'altra formació, Units per Avançar, des d'on el regidor Albert Batlle ja ha expressat la seva voluntat de liderar l'espai del centre dreta moderat.