Dos detinguts en una operació antiterrorista a la Barceloneta

Són els principals objectius que tenia l'operatiu

Els Mossos, durant l'operatiu antiterrorista
Els Mossos, durant l'operatiu antiterrorista | ACN
NacióDigital
14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:55h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts dues persones en una operació antiterrorista al barri de la Barceloneta de Barcelona. Són els dos principals objectius que tenia l'operatiu, tutelat pel jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.

El dispositiu, liderat per la Comissaria d'Informació dels Mossos, ha començat a primera hora d'aquest matí i es tracta de la continuació de l'anomenada 'Operació Alexandria', que va acabar amb 18 arrestats a Barcelona i Igualada a principis del 2019. En aquella ocasió, els detinguts tenien la voluntat d'atemptar però en cap moment van tenir la capacitat de fer-ho.

Ara, el grup ja havia començat a capacitar-se, amb l'elaboració d'artefactes explosius i l'obtenció d'armes de guerra. Els arrestats ara, de 41 i 43 anys, eren els responsables de la identificació i el control dels objectius seleccionats.

Als dos nous detinguts se'ls investiga per pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista, actes preparatoris d'activitat terrorista, capacitació i autoadoctrinament. Dels arrestats a principis del 2019, quatre encara estan en presó provisional.

Arxivat a