Els alcaldes del Baix Segrià endureixen el to contra el confinament i exigeixen més controls i informació

Reclamen que més recursos sanitaris i de mediadors i asseguren que estan desconcertats amb les mesures decretades pel Govern

13 de juliol del 2020
Actualitzat el 14 de juliol a les 0:03h
Imatge de la roda de premsa dels alcaldes
Imatge de la roda de premsa dels alcaldes | Aj Alcarràs
Els alcaldes dels set municipis del Segrià que han estat confinats pel Govern han endurit el to contra la decisió del tancament domiciliari. Els primers edils de Seròs, Aitona, Soses, Torres de Segre, Alcarràs, Massalcoreig i la Granja d'Escarp han reclamat al departament de Salut més informació en relació al nombre de contagis a cada localitat.

També han reclamat celeritat i claredat en les mesures de confinament, que han estat tombades per la jutge de guàrdia de Lleida; "Estem en un llimb legal i molta gent obre els negocis perquè no fan res irregular", ha dit Manel Ezquerra, alcalde d'Alcarràs.

En aquest sentit, els alcaldes han reclamat més recursos sanitaris i un increment dels mediadors per tal de canalitzar correctament els aïllaments. Tots ells han assegurat que els municipis del Segrià estan "units" entre ells però s'han sentit abandonats pel Govern, motiu pel qual demanen formar part de les reunions del Procicat "per aportar idees i sumar".

En el cas que no sigui possible formar part d'aquesta taula, els primers edils demanen que es tinguin en compte les propostes dels municipis. 

Interior reforçarà la presència de Mossos a partir d'aquest dilluns

Els alcaldes del Baix Segre han assegurat també que el Departament d'Interior s'ha compromès a incrementar la presència policial a la zona a partir d'aquest dilluns a la tarda, tot i que no s'ha concretat encara la seva demanda de destinar una patrulla de Mossos d'Esquadra a cadascun dels set municipis d'aquesta àrea del Segrià. Ezquerra, ha dit que malgrat el compromís d'Interior d'incrementar la presència policial a la zona, no saben encara que passarà amb els controls mòbils que demanen a cada municipi per tal de fer complir les mesures de seguretat i els confinaments.

Per la seva banda, Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, ha demanat "diàleg i coordinació" entre totes les administracions i que "les veus municipals siguin presents i tingudes en compte", tot plegant sent conscient que no correspon als ajuntaments prendre decisions en aquesta matèria. En aquest sentit, ha assegurat que el rastreig dels contactes "és fonamental per trencar les cadenes de transmissió".

pel que fa al pla de contingència de 2,5 milions d'euros per pagar despeses dels allotjaments on es fan mesures d'aïllament, s'ha posat de manifest que aquests diners no arribaran fins a l'octubre i que, per tant, ara són els ajuntaments els que paguen les factures.