La Síndica de Lleida carrega contra el confinament: «És injustificat i desproporcionat»

Dora Padial creu que les decisions preses al Segrià son un "greuge" en relació a altres casos registrats a Catalunya

Dora Padial i Miquel Pueyo
Dora Padial i Miquel Pueyo | ACN
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:56h
La Síndica de Greuges de Lleida, Dora Padial, considera que el confinament del Segrià vulnera la llei de la Generalitat, alhora que creu que ha estat "injustificat" i "desproporcionat". En una carta enviada al Síndic català, Rafel Ribó, Padial creu que el cas de Lleida és un "greuge comparatiu amb altres brots detectats a Catalunya", i apunta que la decisió de tancar perimetralment la comarca del Segrià ha estat "indiscriminada".

En aquest sentit, lamenta que molts municipis que no estan afectats pel virus hagin de patir el confinament, que valora com una "limitació del dret fonamental de la llibertat, que hauria d'estar fonamentada en una autèntica urgència sanitària". Segons explica Segre, Padial demana al Govern de la Generalitat que justifiqui el tancament del Segrià, anunciat el passat dissabte al matí.

En aquest cas, la Síndica opina que es va generar "incertesa entre la població", i posa en dubte que la capacitat d'imposar limitacions i sancions en base al pla d'actuació d'emergències del Procicat, que apunta que només està permès el control de la mobilitat i d'activitats en fase 1 "quan els contagis són superiors a 700 persones cada 100.000 habitants".