Chacón i Calvet fan costat al projecte de mobilitat sostenible que Canadell impulsa des de la Cambra

La crisi de Nissan ha dut a l'entitat cameral a engegar una iniciativa per un nou hub industrial que ja ha rebut més quaranta propostes

El president de la Cambra, Joan Canadell, i els consellers Damià Calvet i Àngels Chacón, aquest dimarts.
El president de la Cambra, Joan Canadell, i els consellers Damià Calvet i Àngels Chacón, aquest dimarts. | Cambra
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:00h
La crisi de Nissan ha mobilitzat Govern i societat civil perquè Catalunya no perdi pistonada com a punt de tracció industrial. Una de les entitats que s'ha activat és la Cambra de Comerç. Aquest dimarts, el conseller de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han inaugurat aquest dimarts la jornada sobre un nou Hub Industrial de Mobilitat que impulsa la Cambra de Barcelona. Ho han fet junt amb el president de la Cambra, Joan Canadell. Tots dos consellers han expressat al suport a la iniciativa cameral.  

El conseller Calvet ha destacat la importància que dona el Govern català al concepte de la mobilitat sostenible. L'ha resumit en quatre claus: més i millor transport públic; la restricció de l'ús del cotxe privat en els centres de les ciutats; el suport al cotxe elèctric, i entendre la mobilitat com un servei que s'ha de resoldre integralment d'origen a destinació. El conseller ha invocat a fer del hub un element de tracció de la indústria a Catalunya. "Ens hi va l'economia -ha dit-, però també ens hi va la salut".  

Àngels Chacón ha destacat el valor estructural del sector de la mobilitat i ha posat en valor que Barcelona és capital europea de la indústria sostenible, malgrat la crisi de Nissan. Ha destacat la necessitat de treballar multidisciplinar per afrontar el "temps de canvi en què tot serà incert", i que en el cas del sector de la mobilitat implica combinar des de polítiques industrials a una aposta ambiciosa per la formació.   

El Hub Industrial de Mobilitat ja ha rebut una quarantena de propostes d'emprenedors i empreses des de la seva posada en marxa, el passat 11 de juny. La Cambra de Barcelona, en col·laboració amb el Consell de Cambres, va engegar aquest projecte per animar l'empresariat a presentar propostes industrials de mobilitat per estimular la indústria a Catalunya i situar el territori com un actor de primer ordre en la que serà la mobilitat de futur.

Els projectes rebuts fins ara toquen camps com les bateries per a vehicles elèctrics, bicicletes elèctriques, solucions innovadores de mobilitat i el vehicle d'hidrogen. El formulari per enviar propostes estarà habilitat fins el 25 de juliol, i un cop tancat, un comitè avaluarà i seleccionarà les millors en base a la seva viabilitat, les sinèrgies amb la indústria actual i la creació de llocs de treball. 

La jornada d'aquest dimarts és una nova edició del projecte de Llotja Virtual que la Cambra va engegar durant el confinament per posar en comú diverses iniciatives que sorgeixin de la societat civil entorn un nou model econòmic per a Catalunya. En el cas concret d'aquest dimarts, es vol reforçar la marca de Catalunya com a lloc referencial de la indústria sostenible.