El nou primer ministre francès va condemnar la violència policial de l'1-O

La Comunitat de municipis del Conflent-Canigó, que presidia Jean Castex, va emetre un comunicat en què reclamava negociacions entre els governs espanyol i català

Actuació de la Policia Nacional a l'escola Ramon Llull de Barcelona.
Actuació de la Policia Nacional a l'escola Ramon Llull de Barcelona. | Martí Urgell
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:38h
Jean Castex, nomenat aquest divendres nou primer ministre de França pel president Emmanuel Macron, va condemnar enèrgicament la violència policial de l'1-O. Castex, alcalde de Prada de Conflent, presidia en aquell moment la Comunitat de municipis del Conflent-Canigó, que va emetre un dur comunicat arran dels esdeveniments.

La Comunitat del Conflent-Canigó va mostrar la seva indignació  per "les violències policials contra els electors catalans, concentrats pacíficament per exercir el seu dret de vot", que considerava "indignes d'una democràcia", lamentava "el nombre important de ferits", i demanaven als governs espanyol i català d'"obrir negociacions per resoldre la crisi".

Els electes municipals reclamaven també al Parlament Europeu i a l'ONU d'intervenir com a mediadors entre les dues parts. Els municipis van expressar també la "solidaritat de cara als elegits i al poble català amb els quals comparteixen història, cultura i llengua". La periodista Júlia Taurinyà ho ha recordat avui.