Òmnium presenta una querella criminal contra el rei emèrit

L'entitat engega una campanya contra la monarquia amb el títol "Fem-la caure" i demana a Suïssa que bloquegi els comptes bancaris de Joan Carles de Borbó

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i la jurista Neus Torbisco, aquest divendres.
El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i la jurista Neus Torbisco, aquest divendres. | ACN
03 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:30h
Òmnium Cultural ha anunciat aquest divendres que ha presentat una querella criminal contra el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, i que ha demanat a la justícia belga que li bloquegi els comptes. El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ho ha explicat en una compareixença al Col·legi de Periodistes.

Mauri ha presentat aquest divendres la nova campanya d'Òmnium Cultural contra els poders de l'Estat, conjuntament amb la doctora en Dret i experta en drets humans Neus Torbisco. La campanya porta per títol "Fem-la caure" i vol ser una denúncia contra la monarquia espanyola. 

La querella s'ha presentat com a acusació popular davant la sala penal del Tribunal Suprem per possibles delictes de frau a la hisenda pública, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. 

Mauri s'ha referit als motius que han dut a Òmnium a engegar aquesta campanya, manifestant "la fallida de l'Estat", que s'ha expressat en la seva política de "repressió" i "ofec de les llibertats", que també s'ha corroborat en el "blindatge de la Corona espanyola". La campanya vol ser un "desemmascarament" dels poders de l'Estat i ha dit que es desplegarà en diversos fronts.