Batlle acata Collboni: deixarà l'Ajuntament si forma part d'una candidatura a la Generalitat

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona diu ara que veu incompatible compaginar un projecte polític nacional amb la feina al consistori

Albert Batlle, en una imatge d'arxiu
Albert Batlle, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
01 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:50h
El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha rectificat la seva postura i diu ara que deixarà l'Ajuntament si s'integra en una candidatura a les pròximes eleccions a la Generalitat, segons ha assegurat en una entrevista a Ràdio 4. Batlle, que s'ha postulat per liderar una confluència de formacions catalanistes no independentistes havia mantingut fins ara que veia compatible compaginar les dues tasques.

Una interpretació que ha xocat amb la manera de veure-ho del primer tinent d'alcaldia de Barcelona, i cap de files de Batlle al consistori, Jaume Collboni. El líder del PSC a Barcelona havia alertat Batlle de la "incompatibilitat" que suposaria ser regidor a la capital i liderar un projecte a escala nacional. 

Batlle ha assegurat que veu el Govern "trencat i paralitzat" i ha defensat que noves forces polítiques contribueixin a desbloquejar la situació política a Catalunya. "El president està totalment amortitzat", ha dit sobre Quim Torra.

Sobre el projecte que pretén liderar, l'encara tinent d'alcaldia de Barcelona, ha defensat una confluència "amplíssima" que busqui el vot d'independentistes decebuts i alhora de votants de Ciutadans. 
Arxivat a