Reclamen agilitat a l'Ajuntament de Barcelona per tramitar les 4.000 peticions d'ampliació de terrasses

El Gremi de Restauració critica la "lentitud" del consistori per gestionar les demandes

Una terrassa d'un bar a Barcelona
Una terrassa d'un bar a Barcelona | Adrià Costa
NacióDigital
01 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:56h
El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat aquest dimecres en un comunicat la "lentitud" de l'Ajuntament en la tramitació de les peticions d'ampliació de terrasses. Segons el Gremi, si el procés no s'agilitza, entre un 30% i un 40% dels restauradors no sabrà si pot ampliar la terrassa fins passat l'estiu.

Per això el gremi reclama agilitat al consistori, a qui reclama tramitar amb celeritat les més de 4.000 peticions emeses. El seu director, Roger Pallarols, assegura que hi ha més d'un 30% de peticions denegades i que els motius que al·lega el consistori per rebutjar les ampliacions, com manca d'espai o forta afluència de gent, "no s'entenen".

El Gremi critica que no s'acceptin ampliacions de terrasses en llocs com la Rambla o el Passeig del Born "per una suposada forta afluència de gent que, com és evident, no s'està produint". "L'ampliació de les terrasses ha de ser un mecanisme útil per protegir també el teixit econòmic del centre, greument perjudicat per l'absència de visitants", ha dit Pallarols.


De fet, el Gremi alerta que si no es prenen mesures, "la desertització del centre és una amenaça real". "Tampoc s'entén que s'al·legui manca d'espai quan l'equip de govern va manifestar que, allà on no hi cabessin taules, s'autoritzarien barres de bar orientades al carrer o barrils per tal que tothom pogués beneficiar-se de la mesura", afegeix l'organització.




Arxivat a