ERC reclama a l'Estat que retiri la subhasta dels locals nocturns del front marítim de Barcelona

Ernest Maragall demana a Colau fer front comú per exigir al govern espanyol la gestió pública municipal de la zona

Regidors d'ERC i representants veïnals al front marítim
Regidors d'ERC i representants veïnals al front marítim | ERC Barcelona
NacióDigital
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:24h
El grup municipal d'ERC a Barcelona ha exigit a l'Estat que retiri la subhasta dels locals d'oci nocturn a la Barceloneta i la Vila Olímpica. Els republicans reclamen que la zona passi a ser de control públic municipal i insten l'alcaldessa, Ada Colau, a fer front comú per aconseguir-ho. El portaveu d'ERC a Barcelona, Jordi Coronas, ha anunciat que presentaran la reivindicació a la comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona i al Congrés de Diputats. 

Els republicans han visibilitzat la seva postura acompanyats dels presidents de l'Associacio de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, i de la Barceloneta, Manel Martínez. Les dues entitats ja havien expressat en un comunicat el seu rebuig a la subhasta.

Giró ha qualificat de "vergonya" la decisió de l'Estat i ha reclamat a l'Ajuntament que "prengui decisions i assumeixi responsabilitats". Martínez ha insistit que mentre el model d'oci nocturn es mantingui, els veïns conviuran amb la "delinqüència", la brutícia i l'ocupació de l'espai públic, i veuran privat el seu "dret al descans".

"Barcelona no pot morir d’inanició davant del Ministeri. L'Ajuntament té tota l'obligació i el deure de defensar els seus drets", ha dit el president del grup municipal d'ERC, Ernest Maragall. La concessió dels locals d'oci es va prorrogar l'any passat fins a aquest mes de juny. Les associacions veïnals lamenten que la delegació del govern espanyol no ha complert el compromís de decidir el futur de la zona partint del consens veïnal.

 
Arxivat a