coronavirus

Palafrugell donarà fins a 80 euros per família per gastar al comerç local

Les ajudes més altes seran per a veïns a l'atur o afectats per un ERTO

per NacióDigital , 29 de juny de 2020 a les 16:24 |
Palafrugell, en imatge d'arxiu | Wikicommons
L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) donarà un ajut econòmic a tots els veïns empadronats. Els imports poden arribar fins als 80 euros, en cas de famílies amb persones en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva. Els diners es podran gastar en el comerç local. El consistori destinarà un total de 350.000 euros a aquests ajuts. L'objectiu, segons informen en un comunicat, és ajudar les famílies de la població i, alhora, reactivar el comerç a Palafrugell després de setmanes de tancament durant la crisi sanitària per la covid-19.
 
L'ajut, de caràcter universal, consisteix en un import directe a totes les unitats familiars, les quals han d'estar empadronades a Palafrugell a data 31 de desembre de 2019. La previsió és que a finals de juliol les famílies rebin una carta informant de l'import adjudicat, que podran gastar a partir de l'1 de setembre i fins al 31 d'octubre d'enguany. En aquesta carta també rebran les indicacions per registrar-se a una aplicació on podran consultar l'import i el saldo restant.


Les famílies no rebran els diners en efectiu. Per poder-los gastar, els veïns s'hauran d'identificar amb el seu NIF al comerç adherit, i aquest descomptarà directament l'import. L'ajut s'adjudicarà de forma automàtica a totes les unitats familiars de Palafrugell i, per tant, no cal demanar-lo.

Només han de fer una sol·licitud les persones que estiguin en situació d'atur, ERTO o pensió no contributiva, que ho hauran de comunicar a l'Ajuntament per poder rebre l'ajut corresponent. Aquesta tramitació es pot fer presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o per internet des de la seu electrònica del web de l'ajuntament.


El termini per presentar les sol·licituds comença el 29 de juny i acaba el 17 juliol de 2020. Segons ha estipulat l'equip de govern, dues persones que convisquin en un habitatge rebran una ajuda de fins a 20 euros, quan la família té més de dos membres pot arribar als 40 i, finalment, l'ajuda serà de màxim 80 euros quan algun dels membres de la família estigui a l'atur, afectat per un ERTO o en situació de vulnerabilitat.

Els comerços adherits seran tots aquells que s'han vist obligats a tancar durant l'estat d'alarma o han vist reduïts els seus ingressos de forma molt considerable.


La llista dels comerços adherits a la campanya es podran consultar properament a l'aplicació que crearan i també al web de l'ajuntament. L'ajuntament recomana el registre en aquesta aplicació per saber quin import té assignat cada família, així com el saldo restant.
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació