Carles Campuzano deixa el PDECat

L'exdiputat a Madrid està implicat en la gestació del Partit Nacionalista de Catalunya, que es funda aquest dissabte, i s'havia distanciat de la línia de Puigdemont i JxCat

Carles Campuzano, quan era diputat al Congrés.
Carles Campuzano, quan era diputat al Congrés. | Congrés dels Diputats
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:54h
Carles Campuzano ja no és militant del PDECat. Així ho ha avançat El Periódico i ho ha publicat ell mateix a Twitter aquest dilluns al vespre després de comunicar-ho a la direcció del partit. Campuzano, que va ser cap de files del partit a Madrid fins el final de la passada legislatura, s'havia distanciat de la línia de Carles Puigdemont i de Junts per Catalunya (JxCat), i forma part del nucli impulsor del nou Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), que celebra aquest dissabte el congrés fundacional.
 
Campuzano, amb una llarga trajectòria dins l'antiga Convergència -en va liderar les joventuts i en va ser diputat a Madrid durant dècades, a banda de membre de la direcció i representant de l'ala més socialdemòcrata-, va assumir les regnes del grup del PDECat a Madrid després de la inhabilitació de Francesc Homs pel 9-N, i gaudia de bona interlocució amb dirigents del PSOE. Amb ells va negociar, per exemple, la moció de censura de Pedro Sánchez i també la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat per al 2019, que finalment van ser tombats en no arribar a un acord.

L'exdirigent nacionalista, en veure's expulsat de les llistes electorals dels comicis al Congrés de l'abril de l'any passat, va començar a madurar juntament amb altres companys de partit -és el cas de Marta Pascal, que va estripar el carnet a finals d'abril, o bé Jordi Xuclà, company seu a Madrid durant anys- una opció catalanista moderada que va néixer com el grup de Poblet i que ara es consolidarà com a PNC. Dirigents com Lluís Recoder, exalcalde de Sant Cugat, també formen part del nucli fundador.