Quatre nous investigats per terrorisme en l'operació Judes a l'Audiència Nacional

Alerta Solidària acusa la Fiscalia de "persecució política"

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer
El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer | Arran
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:04h
L'Audiència Nacional ha citat a declarar sis persones en el marc de l'operació Judes. D'aquestes, dues ja formaven part de la investigació i quatre més hauran de fer-ho per primera vegada. El tribunal les cita a instàncies de la Fiscalia, que les acusa de pertinença a organització terrorista, segons ha informat el col·lectiu Alerta Solidària.

Amb aquesta ampliació de la causa, doncs, ja són 13 els investigats per l'operació Judes. Segons Aleta Solidària, la Fiscalia va reclamar l'ampliació de la causa després d'haver tingut accés a les comunicacions telefòniques dels nous investigats. "Presenten com a argument els seus vincles amb les persones detingudes anteriorment i en la seva participació en les mobilitzacions contra la sentència del judici de l'1-O", diu Xavier Pellicer, portaveu del col·lectiu que coordina les defenses.

Pellicer explica que Alerta Solidària no ha tingut accés a l'escrit de Fiscalia però assegura que consideren l'ampliació de la causa una "persecució política", de la qual en responsabilitzen el govern espanyol. 

Les compareixences seran el 30 de juny i es faran de forma telemàtica des dels jutjats de Mollet i Sabadell.

L'ampliació de la causa arriba cinc mesos després que l'Audiència Nacional decretés la llibertat sota fiança dels dos últims CDR empresonats des del 23 de setembre del 2019. L'obertura del sumari deixava clar que la Guàrdia Civil no havia trobat explosius en cap dels domicilis ni locals escorcollat el 23 de setembre. Més tard la sala penal de l'Audiència Nacional va arribar a la mateixa conclusió, contradient el criteri del jutge d'instrucció de l'Audiència, Manuel García Castellón.

Tot i la inexistència dels explosius, el tribunal manté des d'aleshores els càrrecs de terrorisme, tinença d'explosius i conspiració per fer estralls.