Acord per a l'ampliació provisional del CAP Passeig de Sant Joan a Barcelona

L'Ajuntament i Salut instal·laran mòduls prefabricats en un solar proper després de les mobilitzacions de treballadors i veïns

Concentració de treballadors i usuaris del CAP Passeig de Sant Joan
Concentració de treballadors i usuaris del CAP Passeig de Sant Joan | Andreu Merino
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:45h
La plataforma Nou CAP Passeig de Sant Joan Ja ha tancat un acord amb l'Ajuntament de Barcelona i el Servei Català de la Salut (CatSalut) per ampliar provisionalment l'ambulatori -situat al barri del Fort Pienc- en un solar del carrer Ali Bei, enganxat a la sortida d'emergència del centre, segons han confirmat fonts del Departament de Salut a NacióDigital

Fins ara l'atenció primària al Fort Pienc estava dividida en dos CAP coordinats pel mateix equip. L'epidèmia de coronavirus, però, ha obligat a tancar el CAP Carles I del carrer Marina, ja que no reuneix els requisits per garantir la prevenció del virus. L'ampliació en mòduls al carrer Ali Bei evitarà que els treballadors del CAP Carles I s'hagin de traslladar al CAP Passeig de Sant Joan.

L'equip d'atenció primària, doncs, es reunificarà per treballar alhora a l'actual CAP Passeig de Sant Joan i als mòduls prefabricats que Salut i Ajuntament preveuen instal·lar. Fonts de la plataforma asseguren que ja han traslladat a les administracions la voluntat que les instal·lacions del solar estiguin habilitades el setembre o l'octubre. 

L'acord arriba després que aquesta setmana els treballadors hagin iniciat mobilitzacions per demanar una solució ràpida i provisional als problemes d'espai del CAP, i també celeritat en el trasllat a la seva ubicació definitiva, a l'encreuament del carrer Nàpols i la Gran Via.

De fet, la plataforma manté per a dilluns la convocatòria diària de les dues de la tarda per reclamar el nou ambulatori a les administracions. 
Arxivat a