La CUP insta Colau a afrontar el debat sobre la retirada de l'estàtua de Colom

Els anticapitalistes reclamen "resignificar" l'espai ocupat actualment pel monument

L'estàtua de Colom, al final de les Rambles
L'estàtua de Colom, al final de les Rambles | Martí Urgell
NacióDigital
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:40h
La CUP ha insistit aquest divendres en la retirada del monument i ha instat l'alcaldessa, Ada Colau, a afrontar el debat: "Barcelona ha de fer els deures", ha advertit l'exregidora de la CUP a l'Ajuntament Eulàlia Reguant. En una atenció als mitjans Reguant ha apostat perquè "es deixi de construir la història" i es passi a "explicar-la correctament", després que ciutats com Buenos Aires, Caracas, Los Ángeles o San Luis ja hagin retirat monuments que exaltaven la figura del colonitzador.

L'exregidora ha demanat que l'skyline de Barcelona no estigui "coronat" pel monument a "un personatge que va iniciar un dels pitjors genocidis de la història". L'onada de protestes antiracistes ha tornat a posar damunt la taula el debat", ha dit eguant, alhora que ha avisat que la CUP veuria insuficient instal·lar una placa explicativa al monument i aposta per "resignificar" l'espai.

Reguant  ha instat la resta de formacions del consistori perquè es posicionin públicament i donin suport a la retirada del monument. També, que deixin "d'amagar-se" darrere de l'argument del simbolisme o la tradició: "Cal deixar d'explicar la història dels vencedors i capgirar el sentit del monument i l'estàtua de Colom", ha conclòs.

Per ara, Colau s'ha mostrat contrària a retirar l'estàtua. L'alcaldessa va afirmar dilluns que el monument és una "icona" que forma part de la "memòria crítica".
 
Arxivat a