La plantilla de Nissan porta la protesta a les portes d'Empresa i del govern espanyol

Els treballadors tornen a manifestar-se contra el tancament de plantes

Protesta dels treballadors de Nissan aquest dijous a Barcelona
Protesta dels treballadors de Nissan aquest dijous a Barcelona | Andreu Merino
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:42h

La plantilla de Nissan s'ha tornat a manifestar aquest dijous a Barcelona. Centenars de treballadors han sortir a dos quarts d'onze del matí des de les portes del Departament d'Empresa i Ocupació i s'han dirigit a la seu del govern espanyol a Catalunya per rebutjar el tancament de plantes a Catalunya.

La manifestació ha començat després que els representants sindicals acabessin la seva reunió amb la consellera d'Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, a qui han reclamat que doni suport a la demanda de la plantilla de derogar l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors. L'article és fruit de la reforma laboral del 2012 i anul·la la capacitat de les administracions d'autoritzar un acomiadament col·lectiu.

Els sindicats també han demanat a Chacón col·laboració per instar Renault, que manté una aliança amb Nissan, a prendre part al conflicte. La plantilla reclama que la companyia francesa s'impliqui per revertir el tancament de plantes de la multinacional amb matriu japonesa.

Centenars de treballadors han tallat el passeig de Gràcia entre el carrer Rosselló i l'avinguda Diagonal i des d'allà s'han dirigit a la delegació del govern espanyol, amb càntics de "Nissan no es tanca" i "S'ha de derogar la reforma laboral".
 
Arxivat a