Concentracions simbòliques contra la decisió del TC de no alliberar els presos

Òmnium "es planta" a la delegació del govern espanyol a Barcelona i en altres punts del país per denunciar la vulneració de drets de la sentència del Suprem

Concentració d'Òmnium a la delegació del govern espanyol a Barcelona
Concentració d'Òmnium a la delegació del govern espanyol a Barcelona | Òmnium
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:10h
Els presos continuaran entre reixes. El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat per unanimitat aquest dimarts alliberar-los mentre revisa la sentència de l'1-O, segons han informat fonts jurídiques a EFE i han recollit diversos mitjans. Era una decisió previsible, i els propis advocats dels presos admetien que la petició de llibertat tenia poca viabilitat. Els dotze magistrats analitzaran a partir d'ara els recursos d'empara contra el veredicte del Tribunal Suprem i hauran de dictar sentència, un tràmit que pot durar més d'un any i que bloqueja l'accés al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg. 

Com a reacció, Òmnium Cultural ha convocat concentracions simbòliques en diversos punts del país, com ara la delegació del govern espanyol a Barcelona. L'entitat denuncia que el TC no ha volgut emparar els drets dels presos polítics, que s'ha vist vulnerats amb la sentència del Tribunal Suprem. Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, ha lamentat que la justícia espanyola hagi triat novament "la repressió i la presó enlloc dels drets fonamentals". "No ens aturarem, anirem fins al TEDH per reclamar", han dit a través de Twitter. Això, però, no serà fins que el Constitucional resolgui els recursos d'empara.