El Port de Barcelona reclama a l'Ajuntament que autoritzi el projecte de l'Hermitage

El govern d'Ada Colau va descartar al gener donar llum verda a la instal·lació del museu al front marítim

Recreació del projecte de l'Hermitage
Recreació del projecte de l'Hermitage | ACN
NacióDigital
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:31h
El Port de Barcelona ha presentat al·legacions a la decisió de l'Ajuntament de vetar el projecte del museu Hermitage al front marítim, concretament a la nova bocana del port. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, considera que és un projecte cultural "d’extrema importància en aquests moments per a Barcelona". En les al·legacions, apunta que suposaria atraure una inversió privada d’uns 50 milions d'euros i generaria 377 nous llocs de treball, segons un estudi de l’Institut Municipal de Cultura.

En una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Conesa considera que no es pot descartar "un projecte de la importància de l’Hermitage, que manté el seu compromís d’inversió i de desenvolupar un projecte cultural i social enriquidor per a la ciutat i generador de llocs de treball”.

La presidenta del Port de Barcelona assenyala que “la implantació d'un projecte d'aquestes característiques, sota el conveni que Ajuntament i Port acordessin, podria ser una molt bona oportunitat per avançar en la reflexió estratègica de tot l’espai Port-Ciutat i consensuar noves inversions en la línia del Pla Litoral que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar”.

L'Ajuntament va anunciar al gener que no autoritzaria el projecte de l'Hermitage al port, amb l'argument que el museu no presentava els requisits mínims en matèria d'urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura.
 
Arxivat a